Pár olyan embert, akin segítettem, megkértem, hogy fogalmazzák meg, mit tapasztaltak a munkám során, illetve annak következtében.

A meglepett coach

Magam is emberek fejlesztésével és belső munkával dolgozom, s a beszélgetés elején azt gondoltam, hogy nekem igazából semmi újat nem mond, hisz amiket felvetett, azt már én mind tudtam.

Aztán a végén mondott a partnerkapcsolat kapcsán egy olyat, amit soha senkinek nem mondtam el: Évek óta egyedül vagyok, s nem is igazán szeretnék érdemben kapcsolatot, mert a férjemmel történtek után nem bírnám el egy újabb kudarc terhét. De Viktor simán kiszúrta szívem legelrejtettebb zugából, hogy van egy férfi az életemben, aki a társam is lehetne.

Sosem gondoltam arra, hogy ezt valaha valaki “meglátja”, főleg úgy, hogy a mindennapjaim nem is ismeri.

R. Hedvig

A tanulás egy folyamat

Az egyetem után – amikor elkezdtem dolgozni az első munkahelyemen – bipoláris személyiségzavart diagnosztizáltak nálam. Ennek révén egy olyan helyzetbe kerültem, amitől világ életemben menekültem. S nem akartam elfogadni, hogy egész hátralevő életemben ezzel leszek kénytelen együtt élni.

Testvérem értelmi sérült, s mindig nekem kellett lenni a jónak és a tökéletesnek. Hamar megmutattad, hogy ennek milyen mozgatórugói és kihívásai vannak.

Mutattál egy olyan megközelítést is, aminek révén képes vagyok hamarabb meglátni azt a pontot, amikor a bipolaritás elkezd érvényesülni az életemben.

S a kóros pártalanságomra is mutattál egy olyan kulcsot, amire sosem gondoltam volna. Mostantól mást figyelek a férfiakban, s az érzéseim kapcsán is más jellegű kérdéseket teszek fel.

H. Ibolya

Neked melyik az a történet az életedben,
amit 3 lépésben átalakítanál?

Több oldás együttes ereje

A közös munka után egyből éreztem a változást. Megkönnyebbültem, s éreztem azt, hogy érdemben másképp csinálom a dolgaim. Már az első alkalommal érzékelhető volt a változás nálam.

A legmegdöbbentőbb viszont az volt, amikor már többedik oldás után a párom jegyezte meg, hogy minden alkalom után egy teljesen új ember néz rá vissza. S neki egyre jobban tetszik ez.

Köszönöm.

N. Tibor

Az élet nagy kérdéseire bennünk vannak a válaszok

Az élet nem feltétlen nehéz

Sokféle betegséggel küzdöttem. Állandó vizelési nehézségeim, menstruációs és emésztési panaszaim voltak, s a tejelválasztásom sem apadt el, pedig a 7 éves kislányom már évek óta nem szopizik.

Tanárnőként az is zavar, hogy korábbi röplabdázásom következtében időről-időre nem tudom megemelni a karom, ami a munkám során igen zavaró. S ennek hátterére kerestem valamiféle választ.

Nem gondoltam volna, hogy egy évszázados terhet cipelek magammal. Szüleim és nagyszüleim élete küzdelmes és nehéz volt, s ezen betegségekkel én pont ugyanolyan küzdelmessé tettem az életet magam számára.

Nem lehetek elég hálás neked, hogy ezt megmutattad nekem, s megmutattad az ebből kivezető utat. Köszönöm.

V. Petronella

Ifjú tinédzser kihívása

Egy kempingezés kapcsán szembesültem azzal, mire vagy képes. Akkor 12 éves kislányomnak komoly kihívásokat okozott az iskola, s ennek következtében az önbecsülése is romokban hevert. Ezekhez jött hozzá a pubertáskori változások lelki terhe, nem igazán tudott megbirkózni a mellének növekedéséből adódó kihívásokkal.

Egyik reggel elment fürödni a tábor közös fürdőjébe, s észrevette, hogy a nők megnézték a testét, éppen domborodó melleit. Ettől teljesen kiborult, ami nem kis aggodalommal töltött el. Mert az ilyen letargikus periódusai gyakran napokig is eltartottak. De valamiért rám néztél, s azt éreztem el kell mondanom neked, hogy mi történt.

Igazából nem értettem, miért kérsz engedélyt arra, hogy segíthess, de beleegyeztem. 15 perc múlva lányom felszabadult, vidám s önfeledt volt. S mindenkivel könnyedén szóba elegyedett. Innentől nem volt kérdés, ha valaki nagy bajban van, kihez küldjem.

H. Júlia

Ha a belső világod változik, a külső világ hozzá fog rendeződni.

A kétkedés nem baj

Az első alkalommal nagyon furcsa volt az egész. Mindennel együtt maximum egy órát foglalkoztál a témámmal. S nagyon úgy éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel.

Ezt meg is érezted, s mondtad, hogy kemény kétségeim vannak. Nem volt mit tenni, bevallottam, hiszen előtte is olyasmiket mondtál, amire csak bólogatni tudtam. Ugyan az nem nyugtatott meg, hogy “a tudatalatti nem a gondolatvirágokkal foglalkozik, hanem a mintázatokkal, amik rögzültek benne”, de nem volt mit tenni, elfogadtam azt, amit kaptam.

A meglepetés a közös munka másnapjának reggelén ért. Mintha kicseréltek volna. S ezt a környezetem is érzékelte. Utólag kérdeztem meg, mi volt a téma, annyira eltűnt az életemből a tipródás és az önmagam képviseletének hiánya.

Sok mindent láttam az életemben, de ez tényleg megdöbbentő és csodálatos.

T. Viola

Lépjél 3 lépést előre, hogy felszabaduljon az életed!
Tapasztalatok
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .