A legkönnyebben megfigyelhető területe az életünknek a fizikai megnyilvánulásunk. Ebbe beleértendő a testfelépítésünk, a testtartásunk, az öltözködésünk, a jellegzetes használati tárgyaink épp úgy, mint a mozdulataink és beszédünk összes részlete.

Az érzelmek világa már egy sokkal nehezebben megfigyelhető terület. Sok olyan érzés kavarog bennünk, melyeknek csak az eredményét érzékeljük, de magát az érzést nem érzékeljük. S pont ezért ezekkel való munka sokkal nehezebb, mint lecserélni pár ruhadarabunkat vagy a telefonunkat.

A gondolatainkat meg végkép nem látjuk. Főleg azokat nem, amik tudat alatt működnek. Az élet nem sablonos, amiben minden hasonló helyzetre azonos válasz adható. Minden helyzet egyedi, s pont ettől lehet annyira örömteli és boldogító. Vagy épp ellenkezőleg. Szenvedéssel és kihívással teli.

Fizikai világunk

A fizikai megjelenésünk, az anyagi helyzetünk, a fizikai környezetünk, s mindazon tárgyak, amelyek minket körülvesznek rengeteg öröm vagy rengeteg bosszúság forrásai.

Ezt mindenki tudja, s mindenki folyamatosan szembesül is ezzel. Ha nem is feltétlen tud ezekkel mindenki boldogulni.

Sok esetben azt tapasztaljuk, akár magunknál, akár barátainknál, akár távolabbi ismerősöknél, hogy bármit tesznek a fizikai létük nem lesz érdemben jobb. Mert túlságosan tele van az életük.

Fizikai világunk rendbe tétele

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben az első és legfontosabb dolog, hogy kidobjuk vagy elajándékozzuk mindazt, amit nem használunk:

A pénz központúság rabságban tart, a pénztelenség pedig szolgaságban
  • a sok éve nem hordott ruháink és cipőink, amikbe várjuk, hogy majd egyszer belefogyunk vagy újra divatos lesz;
  • olyan tárgyak amiket már nem használunk és azt hisszük, hogy egyszer majd valamire még jó lesz;
  • ezernyi apró emléktárgy, mely csak a port fogja és a helyet foglalja;
  • iskolai tárgyaink és könyveink, melyek már megsárgultak;
  • olyan könyvek, régi újságok, melyek már nem érdekelnek minket;
  • s minden olyan tárgy, mely valamilyen módon tönkrement és már nem javítható.

A múlt elengedése egy folyamat. Kezdjük a legegyszerűbbel, s később folytassuk azon tárgyak szelektálását és elengedését, melyekhez jobban kötődünk.

Térre van szükségünk

Ahhoz, hogy az életünk érdemben változzon először térre van szükség. Sokak lakása annyira tele van kacattal, hogy már egy gombostű sem fér el benne.

Az is előfordul, hogy ugyanazt a dolgot többször is megveszik, mert azt sem tudják mijük van. Közben meg csodálkoznak, hogy nem áramlik be semmi új az életükbe.

Ahhoz, hogy ténylegesen átlássuk azt hogy mink van és mire van szükségünk érdemes a selejtezés során rendet rakni és rendszerezni a tárgyainkat. Az egyfajta dolgokat egy helyen tároljuk, lehetőleg közel ahhoz, ahol használni szoktuk.

Nem kell például ruháinkat 8 helyre szétszórni a lakásban. El lehet rendezni úgy a dolgainkat, hogy azok megtalálása és használata ne eméssze föl az összes szabadidőnket. A dolgaink megfelelő rendszerezéséhez a Fengshui rengeteg támpontot tud adni.

Érzelmi világunk

A fizikai világunk ezernyi jele szinte mindenki számára nyilvánvaló, míg az érzelmi világunk már rejtettebb. Ezernyi olyan érzés kavaroghat bennünk, melyeknek nem is vagyunk tudatában vagy nem fejezzük ki őket.

Ahhoz, hogy az emberek értsék és elfogadják azt, amit csinálunk hasznos ha megmutatjuk azt, ami bennünk munkál. Ez segítség számukra és segítség számunkra is. Mert ennek révén a visszajelzéseikkel mások támogatni tudnak minket.

Ha a belső világod változik, a külső világ hozzá fog rendeződni.

A legtöbb ember olyan mint egy tükör: képes megmutatni azt, hogy milyenek vagyunk valójában. Azzal ahogy reagálnak, ahogy támogatnak vagy ellenállnak nekünk és kéréseinknek.

Érzelmi világunk rendbe tétele

Az érzelmeink elrendezése és elengedése sokkal összetettebb feladat, mint a fizikai. Sok ezernyi benyomás ér minket napi szinten, melyek létrehoznak újabb és újabb reakciómintákat, mellyel folyamatosan újra teremtjük a nehézségeinket.

Az érzelmi mintáinkat már az anyaméhben elkezdjük gyűjteni, s egy-két éves korunkig úgy rögzülnek, hogy semmilyen tudatos válogatás vagy kontroll nem érvényesül.

Mindazon történetek hatni fognak ránk, melyeket ezen időszak alatt átéltünk, s többnyire ezek nem is tudatosulnak, mert a fogalmi gondolkodás kialakulásáig szinte semmire nem is emlékszünk.

Pontosabban emlékszünk, s ezen emlékek alapvetően meghatározzák az életünk, de ezen hatásokról tudatosan semmi információnk nincs.

Érzelmeink működése

Ezen érzelmi lenyomatokról akkor tudunk valamilyen képet kapni, ha megvizsgáljuk azt, hogy hogyan reagálunk a világra.

  • Ha kisgyerekként sok olyan helyzetbe kerültünk, amibe nem éreztük magunkat biztonságban, akkor nagyon sok félelmünk lesz.
  • Ha kisgyerekként folyamatosan biztonságban éreztük magunkat és bátorítottak újabb és újabb dolgok megtételére, akkor nyitottak leszünk, örömteliek, s képesek leszünk az élet kihívásaival könnyedén megbirkózni.

A legtöbb ember azt gondolja, hogy valamilyen csoda folytán ő egy adott típusba tartozik, s azon nem lehet változtatni. A valóság az, hogy bármilyenek lehetünk, ha feloldjuk a múltunk tudattalan programjait, s mindazon körülményekhez kapcsolódó emléket, ami ezeket aktivizálja.

Lépjen túl az érzelmeinek láthatatlan falán 3 lépésben —>

Mentális világunk

A siker fejben dől el, ha a fizikai és az érzelmi világunk rendben van. A helyzet viszont az, hogy ez a legtöbb embernél nem teljesül. Akkora mentális és érzelmi káoszban élünk, hogy képtelen a legtöbb ember a saját helyzetéből kilépni.

Módszerek tömkelegét tanulják meg, s próbálják szebbé és jobbá tenni az életüket, miközben tudatalatti gondolatok és érzések gúzsba kötik az életüket. S közben nem értik azt, hogy miért tett velük ilyet az Élet.

A mentális világ rendbe tétele?

Nem lehet a mentális világunkat egy varázsütésre rendbe tenni. Mert nincs univerzális válasz, nincs tökéletes igazság, nincs Szent Grál, mely mindent megold.

Minden helyzet egyedi, s az a válasz, mely egy adott helyzetben tökéletesen működik, az egy teljesen hasonló esetben pont a káosz felé fog vinni minket.

Tudom, hogy ez elsőre nagyon zavaróan hathat, s a legtöbb ember ez ellen harcol, menekül tőle vagy letagadja, de ha ezt nem mondom ki, akkor hazudok. Azt meg nem szeretnék.

Ha elengeded a feszengést, rá tudsz hangolódni másokra

A vallások, a hitrendszerek, a szellemi és tudományos nézetek maximum csak jelzőtáblák lehetnek az életünk során, melyek segítenek az eligazodásban. De teljes igazságot egyik megközelítés sem adja meg. Nem is adhatja, mert a világ túl színes és sokrétű ahhoz, hogy meg lehessen érteni egy adott szemlélet alapján.

Egy adott helyzetre, egy adott szituációra mindig lehet találni hasznos, működőképes megközelítést, de semmi nem garantálja azt, hogy az a legközelebbi alkalommal is használható.

Minden helyzet egyedi, minden történet különbözik, s minden élet más. Amit én tudok mutatni, az valakinek működik, s valakinek nem. Ezért van az, hogy nem mindenkinek a történetére tudok megoldást, s azt fel is vállalom.

+1 Cselekedeteink

Aki csak várja a csodát, mert az érzéseivel be akar mindent vonzani, az semmit nem tud a cselekvés jelentőségéről. A vonzás, és minden mentális tényező akkor tud igazán hatni az életünkre, ha cselekvéssel párosul.

A cselekvés nélkül várni a változást pont olyan, mint leeresztett vitorlával várni a szelet a tengeren. Vagy a cselekvéseink is azt súgalják, hogy érdemben megváltoztatjuk az életünket, vagy folyamatosan sodródni, s pont ebből adódóan szenvedni is.

A cselekvés feloldásának illetve kihívásainak legfőbb oka a 10 stresszt okozó hatásnak köszönhető. Ha ezeket egy életút elemzéssel feltárjuk, akkor bármi más már könnyűvé és érthetővé válik…

Alakítsa át az életét a 3 lépéses blokkoldás módszerével!!!
A szenvedés és a boldogság 3+1 területe
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .