Egy kedves hölgy ismerősöm talált meg azzal, hogy pár napja 4 férfi egy szórakozó helyen elkezdte lesmárolni.

Egyikük még a bugyijába is belenyúlt, s miután kimenekült az utcára, sokáig követték. Egy ismerőse segítségével elbújt, majd egy taxival elmenekült.

És nem mert kimenni az utcára. 

Nem tudom, hogy a szeretettel való ambivalens kapcsolat az, mely bevonzza a szexuális erőszakot, vagy a szeretetlen állapot erősödik ki a nemi erőszak hatására.

Minden estere nagyon gyakori, hogy a szexuális ártás áldozatai már a nemi erőszak előtt is küzdenek a a szeretet befogadásával. Ez volt a helyzet a hölgy ismerősömnél is, amit érdemes mielőbb feloldani, hogy az erőszak következményeit fel lehessen oldani.

Az egressziót csak a választás szabadsága írhatja felül

Fontos ezen a ponton is kihangsúlyozni, hogy sok hasonló helyzet van, de a történések sava-borsa mindig a részletekben van.

Minden helyzet más, minden történethez az érzések részben mások, még akkor is, ha az alapmintázat nagyon hasonló.

Megszabadulás az erőszak érzelmi hatásától

Sokszor görcsölnek azon a nemi erőszakot átéltek, hogy visszagondolva másképp alakulhatott volna-e a történet,

 • HA körültekintőbbek,
 • HA nem isznak,
 • HA hamarabb lelépnek,
 • stb.

A megoldás akkor indulhat el, ha belátjuk, nincs alternatív történet. Néha már-már sorsszerű egy ilyen helyzet, de azzal kell dolgozni, ami van.

Fel kell oldani az összes érzelmi lenyomatot, mely az ártáshoz kötődik, hogy belül újra kialakulhasson a védettség érzete. Ennek a hölgynek is ez feladat, még ha nehéz is

Az élete egy átjáróház, állandóan vannak náluk vendégek. Ennek ellenére tudatosan meg kell teremtenie a saját fizikai, mentális és érzelmi életterét, mely csak az övé. Abban megélheti a biztonságot, ami a gyógyulás egyik kulcsa.

Érzelmek kusza világa

A nemi erőszak hatására ezernyi érzés szakadhat ránk, amit hagyományos, analitikus technikával feloldni nagyon nehéz. Ezernyi módszert kipróbáltam én is, hogy szabaduljak a kínzó érzéseimtől, de nem oldották fel a helyzetem teljesen. Az érzelmi gyökerek egy része ott marad, és hatottak.

S a nemi erőszak következtében kialakuló állapotok nála is kezdtek megjelenni. Úgy érezte, soha többet nem tud magához engedni egy férfit sem fizikailag, mert fél attól, hogy megint bajba kerül.

A szexualitás ilyen durva blokkolódása a nemi erőszak következtében nagyon gyakori. Sokkal gyakoribb, mint hinnénk.

Egy ártatlannak tűnő gyerekkori csikizés, egy nem megfelelő irányból érkező szexuális impulzus is kiválthatja a hatást. Jogilag ugyan ezen esetek nem jelentenek erőszakot, de a megélésben és a következményeiben igen.

Ugyan úgy tűnhet, én most csak osztom az észt, de a valóság ennél prózaibb. Gyerekként (kisfiúként!) én is belesodródtam egy erőszakos helyzetbe, s én sem tudtam kimászni saját erőmből. 

A következmények feloldása

Ahhoz, hogy képes legyen újra kapcsolatba kerülni saját nőiességével, meséltem neki a nőies minőség megtisztításáról.

Természetesen a szexuális erőszak traumájának feloldásához a női energiákkal való kapcsolat feloldása önmagában nagyon kevés, nem is lehetséges a feloldás nélkül. De ahhoz egy jó alapot ad, hogy képes legyen a nemi erőszak érzelmi következményeivel megküzdeni.

Másoknak is segíthet, még akkor is, ha úgy érzik, az évek alatt teljesen kiégtek belülről, s kilátástalanná vált a életük.

A megalázottság és a megbántottság bélyegét magukon viselve sok áldozat egy életre lemond arról, hogy valaha is szerető közeg vegye őket körül.

A feloldás tudatalatti folyamat

Minden pillanatnak jelentősége lsze, ha egy egységy részeként kezded szemlélni az életed.A feloldás mentálisan csak nagyon kis mértékben érthető meg, mert a lényeg a belsőnkben zajlik.

Vannak benne lökésszerű előrelépések, de a változások sokszor észrevétlenek.

Az érzések garmadája és azok kombinációi tapadhatnak a traumához, melynek feloldódásához csupán idő és türelem kell egy szint után..

Akkor leszünk képesek ténylegesen felállni egy erőszak átélése után, ha azt érezzük magunkban azt az erőt, hogy egy hasonló helyzetben legközelebb megtudjuk magunkat védeni.

Két igazán nagy kihívás van ezen folyamat során:

 • Annak elengedése, hogy a kialakult helyzetért valamilyen módon mi magunk is vétkesek vagyunk, s hogy meg tudtuk volna előzni a bajt.
 • Másrészt meg kell tanulni újra kapcsolódni és nyitni mások fele. Még akkor is, ha nem ismerjük őket évtizedek óta.

A blokkoldás eredménye

A kislány elkövetkező pár hete nem volt egyszerű. Napokig élt az oldás után a szobájába, s került mindenkit. Még a saját édesapját sem akarta látni, annyira elege volt mindenkiből.

Bárhogy is fáj, a nemi erőszak elindít a legtöbb esetben ez olyan folyamatot, mely az ösztönös védekezés, a bezárkózás irányába mutat.

két hét után a folyamat megfordult, s egy hónappal később, amikor találkoztam vele, könnyed volt, örömteli és felszabadult.

Iskolába járt, megbarátkozott új emberekkel (azt iskolája bezárt, s új suliba ment), s az ottani fiúkban is volt annyi bizalma, hogy elkezdjen velük barátkozni, közös programokat is szerveztek már.

Ha túllépne a személyes tragédiáján,
oldjuk fel a 3 lépéses módszeremmel!


  Fontos megjegyzés:

  A személyre szabott, 3 lépéses blokkoldás egy fizetős szolgáltatás, melynek időtartama a kérdés jellegétől és összetettségétől függően változhat.

  Egy személyes blokkoldás tipikusan 3-5 órányi munkával jár, melynek része az esettanulmányoknál is olvasható részletes leírás elkészítése.

  Egyénre szabott blokkoldás díja 8000 Ft/ óra

  A munkát akkor kezdem el, ha a munka előlegeként 3 óra munka ára megérkezik a bankszámlámra. Mivel az oldás nem tudom visszacsinálni, meg nem történtté tenni.

  Igyekszem a megkeresésre pár napon belül reagálni.

   

  Nemi erőszak
  Mutasd meg az ismerőseidnek is!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .