Mindannyiunk alapvető igénye a támogatásra való törekvés. Akkor érezzük magunkat biztonságban, ha támogatva vagyunk, s ha támogathatunk másokat is. Ez a két folyamat egymástól elválaszthatatlan, olyan mint az érem két oldala.

Lehet, hogy valakinek nem alapvető igénye a támogatottság, de ettől függetlenül az életében jelen van. Vannak olyan napok, vagy hosszabb rövidebb időszakok az életében, amikor a támogatás hiánya komoly kihívást eredményez. Ezt az állapotot nevezi egyébként a kínai asztrológia Jang Tűz energiának.

A Naphoz hasonlatos élet

Amikor a támogatás érzete megvan az életünkben, képesek vagyunk megnyílni az embereknek. Őszintén meg tudjuk mutatni az életünk jó és rossz oldalát, s egy olyan barátságos miliőt tudunk létrehozni, amiben mindenki jól érzi magát.

Bármilyen kihívással is találkozunk, bárki is ártani próbál nekünk, képesek vagyunk a másik felé odafordulni, s a bántást megbocsájtani. Aminek következtében rengeteg szabad energiánk lesz, mert a múlt történeteit elengedve nem lesznek feleslegesen megkötött energiáink (érzéseink).

A nyitottságból következően bárki számára jót tudunk hozni az életbe, s a segítőkészségünk megfelelő tapintattal és körültekintéssel párosul. Ennek az elpusztíthatatlan optimizmusunk és életvidám hozzáállásunk hatalmas erőt ad.

A nap melegíti a Földet, s teszi elviselhetetlenül forróvá a sivatagokat.

Tűzvész hatású élet

Amikor nem tudjuk az embereknek megadni mindazt, amire szerintünk szükségük van; vagy mi nem kapjuk meg azt a fajta támogatást, amikre szükségünk van, akkor a sugárzóan boldog életünk feszültségekkel fog megtelni.

A kiegyensúlyozott természetünk darabossá válik, meggondolatlan és hirtelen reakcióink a környezetünk számára terhessé válik.

A stílusunk zavaróvá válik, az állandó és folyamatosan középpontba kerülni akaró harsányságunk sok embert eltávolít tőlünk. Melynek következtében pont attól fosztjuk meg magunkat, ami a számunkra legfontosabb (hogy adhassunk másoknak).

Mivel az állandó munka rabjává válunk, s a rutinok meghatározzák az életünk, nem leszünk képesek a mások pillanatnyi állapotát figyelembe venni. A környezetünk éppen ezért azt érzékeli, hogy csak magunkkal törődünk, tapintatlanok vagyunk, s nem vagyunk tekintettel másokra.

Hogyan szelídítsük meg a tomboló tüzet?

Ahhoz, hogy egy Naphoz hasonló módon tudjunk áldással lenni a legtöbb ember számára, meg kell tanulnunk távolságot tartani. Nagyon erős tendenciánk van arra, ha adni akarunk, akkor elfelejtjük a mértékletességet.

Érdemes mindig kérdezni, mi az amire a másiknak igazából szüksége van, s csak azt adni neki. Hiába szeretjük a fekete csokit, s adjuk azt másnak ajándékba, ha a megajándékozott semmilyen keserű dolgot nem szeret.

Érdemes magunkban azt is tudatosítani, hogy nem mindenki képes ezer százalékon izzani. Valakinek a mi energiánk túl sok. Ami éget és bánt. Csak addig engedjünk másokat közel magunkhoz, ameddig az a másik embernek is kényelmes.

Ennek útja nem mindig egyszerű, a személyes blokkoldási folyamat lényege pont az, hogy feloldjuk azon pontokat, amik miatt a fentieket megvalósítani nem annyira egyszerű, mint pár mondatban ennek lényegét megfogalmazni.

Formáld át az életed a stresszt okozó blokkjaid átformálásával!!!

A Nap és a tűzvész hatású élet
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .