Az ember, mint faj fennmaradását és előre törését alapvetően meghatározta az a képessége, hogy képes volt egymással együttműködni. A kapcsolódásra való törekvés akkora erőt jelent egy közösség számára, hogy akár néhány ember is – ha van közös céljuk – meg tudja változtatni a világot.

Ezt a fajta összetartozásra való igényt táplálja a kínai szemléletrendszerben a Jang Fa energiája.

A mamutfenyő hatású élet

A mamutfenyő a mai földi élet matuzsáleme. Hatalmas a törzse, csoportban él, s bárkinek menedéket és biztonságot nyújt, aki a közelébe kerül. Pontosan ugyanilyen az a típusú ember is, aki képes valódi kapcsolódásra másokkal.

Akinek a kapcsolatai kiegyensúlyozottak, az egyenesen meg meri mondani a véleményét. Tudja azt, hogy megbíznak benne, s ezért őszintén ki tudja fejezni az érzéseit.

Jó meglátásai vannak az élet számtalan területén, s pont ebből adódóan remek stratéga és felelősségteljes vezető. Ő az, akire a legnagyobb nehézségek esetén is lehet számítani, s aki képes rengeteg embernek biztonságot, megélhetést és védelmet nyújtani.

Farönk hatású élet

Amikor a fát kivágják, s véget ér az élete előbb-utóbb darabjaira szedik szét. Az a fa, mely korábban gyümölcsöt hozott, s védelmezett másokat csak élettelenül, rönkökre szabdalva hever majd egy kupacban.

Az az ember, aki nem képes a kapcsolatait harmonikusan megélni, az ugyanígy darabjaira fog szétesni. Szétszórttá válik, melynek következtében minden értelmét veszti az életében.

Képtelen lesz másokra gondolni, makacs, akaratos és nyomulós stílust vesz föl. Mert erővel szeretne kapcsolódni, s elveszti a kapcsolódáshoz szükséges érzékenységet. Aminek következtében érzelmileg teljesen bezárkózik.

A mentális és érzelmi merevsége fafejű és vaskalapos gondolkodást eredményez, melynek következtében képtelen lesz bármiféle változásra és formálódásra.

Hogyan gyógyítsuk meg a beteg fát?

Minden kapcsolódás alapja a jónak meglátásán alapszik. Azon a képességen, hogy a kívül tolakodó bántás ellenére kezdjünk el bízni mások alapvető jóságában.

Ha képesek vagyunk meglátni a körülöttünk lévő jót, s elengedni a múlt kiszáradt és elkorhadt történeteit, akkor képesek vagyunk a múlt sebeit is begyógyítani.

Minden fa folyamatosan nő és formálódik, éppúgy mint minden kapcsolat. Egyes részeit, összetevőit pillanatok alatt el lehet távolítani, de az új dolgok létrehozásához (új ágak kinövéséhez) idő kell.

Aki a kapcsolatait korábban félvállról vette, s elhanyagolta, annak a kapcsolatait meggyógyítani sok időbe telik. Idővel ugyan minden seb begyógyítható, de ahhoz minden sebbel folyamatosan dolgozni kell.

Ennek útja nem mindig egyszerű, a személyes blokkoldási folyamat lényege pont az, hogy feloldjuk azon pontokat, amik miatt a fentieket megvalósítani nem annyira egyszerű, mint pár mondatban ennek lényegét megfogalmazni.

Formáld át az életed a stresszt okozó blokkjaid átformálásával!!!

A mamutfenyő és a farönk hatású élet
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .