Mivel ezen programban már a legérzékenyebb pontokkal dolgozunk, csak magas fokú elkötelezettség esetén engedem az emberek részvételét benne. Ez a záloga annak, hogy aki elkezdi, az vég is csinálja.

Éppen ezért a lelki minőségek tisztítása kapcsán sokkal szigorúbb szabályok vannak, mint a másik két önismereti csomagnál. Heti rendszerességűek a találkozók, amiket nem lehet lemondani, stb.

Érzések és reakciók tárháza

Akkor léphetsz túl a bűntudaton és az önvádon, ha felismered, minden lény boldogságra való törekvését, s a szenvedéstől való menekülését.Az egész XX. századi pszichológia semmi másról nem szól, mint annak felfedezéséről, miként működik a belső világunk, s annak “zavarai” miként orvosolhatók. Erre adtak többé-kevésbé működő modelleket a különböző pszichológiai iskolák.

Én két “listát”, pszichológiai útjelzőtábla-készletet használok arra, hogy a belső mentális és érzelmi állapotok állandóan változó, kusza labirintusában képes legyek kiismerni magamat.

79 olyan érzelmi állapot van az egyik listán, mely képes az életünket szétzilálni, kaotikussá tenni. Alapvetően olyan érzések ezek, melyek:

  • A gyűlölet és a neheztelés különböző formáit jelentik;
  • A belső gátjaink által létrejövő egyéb más érzetek (tehetetlenség, frusztráció, keserűség stb.);
  • Olyan cselekvésmódok, melyek mások számára zavaróak (erőszak, agresszió, hűtlenség, stb)

A másik lista 84 olyan minőséget tartalmaz, mely fenti érzeteket képesek semlegesíteni, feloldani, illetve képesek harmóniát, örömet és békét vinni a saját és mások életébe.

  • Bizalom, Tolerancia, Együttérzés, Őszinteség
  • Lojalitás, Türelem, Szeretet, Öröm, Támogatás
  • Hála, Remény, Gondoskodás, Bőség

Függetlenül ezen két listától, mindig megadom mindenki belső lényének, hogy olyan legyen, amilyen. S nem erőszakolom bele semelyik szemléleti rendszer keretei közé. E nélkül én sarlatánnak tartanám magam.

Cél: felismerni az összes rejtett érzésünket és motivációs tényezőnket.

Akik eljutnak oda, hogy ezt a munkafolyamatot elkezdhessék, azok pontosan tudni fogják, miről szól valójában ez a program. Mert a 23 életterületet feldolgozó önismereti csomag közvetlen folytatása, némileg eltérő fókusszal, és sokkal keményebb feladatokkal.

Minden más kérdésre készségesen válaszolok személyes megkeresés esetén.

A kérdések zömmel nagyon hasonlók. A válasz pedig zömmel ugyanaz.

Lelki minőségek tisztítása
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .