Nehéz ma Magyarországon konfliktuskezeléssel, konfliktusok feloldásával, stresszoldással és úgy általában érzelmekkel foglalkozni, mert divat lett valamilyen segítő foglalkozást választani. Régen mindenki mérnök, ügyvéd vagy orvos akart lenni, de ma tömegével jelennek meg a coachok, terapeuták, családállítók, akiknek a tudása sokszor nem nyúlik túl az általuk használt módszer, vagy jobb esetben módszerek határain. S szórják az észt, mint havas estén a hókotró a sót. De ez nem véletlen.

A konfliktusok és az érzelmek elárasztanak minket

Azt érzelmi mintázatok megértéséhez ezt a módosított viselkedési barométer táblázatot használom többnyire. De nem kizárólagosan.

Pontosabban túl sok olyan érzés és konfliktus van jelen az életünkben, melytől a legtöbb ember jobb híján elmenekül.

Mert sok esetben nem tud velük mit kezdeni.

A politikai hangulatkeltésektől kezdve, az állandó létbizonytalanságon át, a gyerekkori traumáinkból adódó belső frusztrációig bezárólag minden ide tartozik.

S bármennyire is ki akarjuk ezeket zárni az életünkből, hatnak s megnyomorítanak minket.

Érzelemmentes világ utópiája

A feloldások nehézségének másik oldala, hogy az érzelmek hatását sokan egyszerűen tagadják vagy legalább is elbagatelizálják.

Sorra jelennek meg a motiváló oktatóanyagok, melyek szerint nem kell az érzéseket, például félelmet komolyan venni. Mert az érzéseink hatását simán felül tudjuk írni egy döntéssel.

Akik ilyen – már bocsánat – marhaságokat állítanak, azok semmit nem tudnak az érzelmek természetéről. Mert sohasem kényszerültek rá arra, hogy igazán farkasszemet nézzenek a SAJÁT POKLUKKAL.

Az érzelmek kapcsán tapasztalatlan segítők

Az élet megközelítésének számtalan független módja van
Az emberi kapcsolatok és helyzetek pont annyira összetettek, mint maguk az emberek.

Akik az érzelmi mélységekről nem rendelkeznek saját tapasztalattal, azok a valóság szempontjából képzetlenek (tudatlanok), s ebből adódóan kóklerek is. A kettő között persze van összefüggés.

  • Egy-két technika ismerete nem elég ahhoz, hogy ténylegesen tudjunk segíteni másoknak.
  • Nem elegendő a megfelelő kérdéseket feltenni, vagy egy sablont alkalmazva a gondok és érzések zömét lesöpörni az asztalról (tudatalatti homályába száműzve őket).
  • Nem lehet kommunikációval pótolni a meglevő hiányainkat és fájdalmainkat.

A sablonos megoldások révén válnak a coachok és mentális segítők tömegei gagyivá, értékesnek hazudott értéktelen képmutatókká.

A technikák használata mögül sokszor hiányzik az ember, a megélt tapasztalat és a munkához szükséges érzékenység. Tudom, mert sok mindent magam is így csináltam régebben.

Ennek eredménye különböző sablonos válaszok erőltetése, mely sokszor csak tovább rombolja a nehéz helyzetben lévők egyébként is megtépázott önbizalmát és énképét.

Nem baj, van másik (lehetőség)!

Az Én célom bebizonyítani, hogy másképpen is lehet. Hogy a változás forrása ott van az emberekben, s a hozzám fordulók – a sok korábbi kudarcuk ellenére is – képesek változni.

  • Lépésről lépésre,
  • A pillanatnyi zűrzavart csökkentve,
  • Egyre élhetőbbé alakítva a mindennapokat.
  • Figyelembe véve azt, hogy mire képesek és mire nem.

Ehhez a munkához TE is kellesz. Hiszen csak TE tudod megerősíteni a hitet, hogy érdemes így csinálni.

Csak a TE döntéseden múlik az, hogy a jó, a lelket tényleg értő és érző szakemberek fognak hosszú távon érvényesülni. Vagy elönt mindent a lelkileg tapasztalatlanok olcsó gagyija.

Minden élethelyzet, s pont ezért minden konfliktus más. S pont ezért a rájuk adandó válasz is egyedi. Láss rá. mi okozza a te esetedben a konfliktusaidat!


Fontos megjegyzés:

A személyre szabott, 3 lépéses blokkoldás egy fizetős szolgáltatás, melynek időtartama a kérdés jellegétől és összetettségétől függően változhat.

Egy személyes blokkoldás tipikusan 3-5 órányi munkával jár, melynek része az esettanulmányoknál is olvasható részletes leírás elkészítése.

Egyénre szabott blokkoldás díja 8000 Ft/ óra

A munkát akkor kezdem el, ha a munka előlegeként 3 óra munka ára megérkezik a bankszámlámra. Mivel az oldás nem tudom visszacsinálni, meg nem történtté tenni.

Igyekszem a megkeresésre pár napon belül reagálni.

Konfliktuskezelés kihívásai
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .