Az életem során nagyon sok és nagyon sokféle emberrel találkoztam már. Ezek között volt olyan, akinek tudtam segíteni, s volt olyan is akinek nem. Ami egy természetes jelenség.

Nem vagyok Isten, s nem gondolom azt, hogy mindig és mindenkire hatással tudok lenni. Csak annak tudok bármilyen módon segíteni, aki valamilyen módon nyitottá válik énrám.

Ennek természetesen az is következménye, hogy olyanoknak is tudtam segíteni, akik másoknál már kudarcot vallottak. De mivel felém megnyíltak, ezért én tudtam változást elérni.

A változás kulcsa

Ahhoz, hogy bárkinek segíteni tudjak, ahhoz a hozzám fordulóknak is tennie kell érte. Én senkit nem tudok sem sikeresebbé, sem boldogabbá, sem kiegyensúlyozottabbá tenni. Bocsánat varázsolni! 🙂

A változás kulcsa mindig az ember. Pontosabban saját magunk. Minden egyes ember, minden egyes történet formálódik a közös munka során. Formálódik az, aki hozzám fordul, s természetesen én magam is. S ez így van jól.

Már amikor középiskolásokat tanítottam, akkor is fontos volt számomra, hogy ne csak a diák tanuljon, hanem én is. Mert ez garantálja azt, hogy nem válik rutinná a munkám, s holnap többet tudok adni, mint tegnap.

A múltunk emlékei nem alkotnak egységes egészet, apró kavicsok módjára sokfélék, s hathatnak egymásra.

A változás = kihívás

Amikor meghallják az emberek azt a szót, hogy változás, egy hatalmas dologra gondolnak. Égbe kiáltó terveket szőnek, vagy olyan gyorsan kezdenek futni az ellenkező irányba, hogy a fotonok is csak loholnak utánuk.

A valódi változás viszont nem ilyen.

A valódi változás, az egy folyamat, mely rengeteg apró lépésből áll. Olyan lépésekből, melyek önmagukban sokszor semmiségnek tűnhetnek, vagy önmagukban nem is jelentenek hatalmas kihívást. De a lényeg nem az egyes lépésekben van, hanem abban a folyamatban, mely valahonnan valahová visz.

Sokszor a hozzám fordulók nem is értik, miért egy adott irányba indulok el, látszólag teljesen független témához hozzányúlva. De visszatekintve mindannyian hálásak azért, hogy nem hagytam azt az irányt, amit ésszel előre kitaláltak, s amivel talán évek óta meddőn küszködtek.

A változás öröme

A változásnak van egy olyan – örök érvényű – mondata, amit egy amerikai úriembertől hallottam sok-sok évvel ezelőtt. Sajnos már nem emlékszem a nevére:

Ahhoz, hogy megváltozzon az életünk, meg kell változtatnunk az életünk.

Lefordítom, mert annyira hülyén hangzik. Ha ugyanazok akarunk maradni, akik ma vagyunk, és meg akarunk szabadulni a problémáinktól, akkor minden kísérletünk kudarcra lesz ítélve.

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a problémáinktól, ahhoz meg kell változtatnunk mindazon cselekedeteinket és viszonyulásainkat, melyek folyamatosan nehezebb és nehezebb helyzetbe sodornak bennünket.

Nem kell hozzá feladnunk az értékrendünk, a vallásunk és a személyiségünk főbb pontjait, de néhány bajt hozó vélekedésünktől és reakciónktól érdemes búcsút vennünk.

Nem attól lesz jobb az életünk, hogy valamilyen vallást, politikai nézetet, vagy pszichológiai irányzatot követünk. Hanem attól, hogy megnézzük azt, mivel tesszük tönkre a mindennapjaink, s elkezdjük a zavart hozó szokásainkat átformálni. Egyeseket elhagyni, egyeseket pedig másként használni.

Ilyen módon tudok másokat támogatni az életükben.

Kezdjen el végre élni, a blokkoldás 3 elemét felhasználva!

Életünk 5 összetevője

A munkám leggyakoribb kiindulópontja egy olyan tapasztalat, amikor a gondolataink, az érzéseink, a szavaink és a tetteink nem alkotnak egy egységes egészet.

Mindig a jót szeretnénk, de a végén sokszor csak a baj van, mert a dolgok nem úgy sülnek el, ahogyan mi azt vártuk.

  • Igyekszünk jól látni a helyzeteket, de valami elkerüli a figyelmünket;
  • Vannak érzések, amiket nem tudunk kifejezni vagy megélni;
  • Vannak néha megérzéseink is, amiket nem tudunk vagy nem merünk követni;
  • Nem azt értik az emberek meg a beszédünkből, amit mi közölni szeretnénk;
  • Vagy amit kitalálunk, azt nem tudjuk fizikailag megvalósítani.

Ahhoz, hogy egy kihívást jelentő történést alaposan feloldjak, öt olyan területét szoktam a történetnek megvizsgálni, mely mindig jelen van valamilyen formában. Ezek nem elszeparált részei az életünknek, hanem egymással szorosan együtt működőek. Öt olyan alapvető gyújtópontja az életünknek, melyek alapvetően meghatározzák a mindennapjaink.

Mentális, tudati állapotunk

Minden működésünk, minden megnyilvánulásunk alapja Tudatunk pillanatnyi állapotához kapcsolódik. Ha bármilyen kellemetlenség vagy öröm jelenik meg az életünkben, az alapvetően meghatározza a közérzetünk, mentális teljesítőképességünk épp úgy, mint az, hogy mit tekintünk lehetségesnek, s mit nem.

Önmagában egy rendezett mentális (tudati) állapot sokszor nem elegendő a változások eléréséhez, de nélküle a siker csak vágyálom lesz, minden realitást nélkülözve.

Érzéseink és energiánk

Ahhoz, hogy a változások elkezdődjenek az életünkben, ahhoz energia kell. Az életünkben az energia a légzésünkhöz és az érzéseinkhez kötődik. Ha nincs elegendő energia az életünkhöz, mert ezernyi történetben az lekötődött akkor az életünk egyes részeinek a megváltoztatásához még annyira sem lesz. Ezen a ponton kerül elő a segítő szerepe. Pár jó gondolatot mindenki elolvashat egy könyvben, de egy blokkolt energiájú helyzetet feloldani egy könyv alapján nem kis elkötelezettséget igénylő feladat.

Cselekvés, a változás hajtóereje

Amikor az érzéseink és a gondolataink egy egységet alkotnak, akkor kezdünk el tudatosan cselekedni. Ha ez nincs meg, az a mentális és érzelmi blokkok legfőbb jele. Ekkor érdemes elkezdeni az elakadás okait megkeresni.

Ahhoz, hogy az érzéseink és a gondolataink cselekedetekké váljanak, 8 tényezőnek kell rendben lennie, aminek a vizsgálatához egy módosított kineziológiai táblát használok.

Fizikai keretek

Az emberi élet legfontosabb kifejező eszköze az emberi test. Mert az eredményekhez a test együttműködésére is szükség van.

Fejben tökéletesen megtanulhatunk például táncolni, akár minden egyes mozdulatot be is gyakorolhatunk, s bele tehetjük az összes energiánk, de ha a testünk ellenáll, akkor nincs mit tenni, el kell kezdeni a testtel is dolgozni:

Ha elengeded a nehézségeid, felszabadul az életed.

  • Nyújtani és lazítani az izmokat;
  • Változtatni a testtartáson;
  • Fejleszteni az egyensúlyérzéket, összehangolva a két oldalt;
  • Megnézni a szervezet hormonális háztartását;
  • Kiegyensúlyozni a szervezet energetikai (meridián) rendszerét;

Képességeink és kreativitásunk használata

Képességeink számtalan területen eredményeket hozhatnak az életünkben, de ahol valami nem működik megfelelően, ott bizony a képességeinket fejleszteni érdemes.

Jó pap holtig tanul, mondja a szólás-mondás, de a jelen életünk bizony ezt folyamatosan ki is kényszeríti. Nem a társadalmi és technológiai változásokra gondolok, hanem az emberi kapcsolatainkra, anyagi és emberi kihívásainkra, s a folyton alakuló életkörülményeinkre, amelyek ezekkel együtt járnak.

Kezdje el átformálni az életének gátló hatásait a blokkoldás 3 lépését használva!

Hogyan tudok segíteni?
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .