Alapvető igényünk, hogy az életünkben legyen egy biztos pont. Valamilyen szinten mindenkinek szüksége van az állandóságra. Ha mindig minden változik, s nincs egy fix pont az életünkben, amihez minden mást viszonyítani tudunk, akkor sodródni fogunk.

Azt az energiát, mely biztosítja számunkra a belső biztonsághoz és állandósághoz való kapcsolatunkat a kínai asztrológia a Jang Föld energiájával írja le.

Hegyhez hasonlatos élet

Amikor az életünknek van egy fix viszonyítási pontja, akkor képesek leszünk arra, hogy kiegyensúlyozottakká váljunk. Mivel van egy középpontja az életünknek, ahhoz mindig tudunk viszonyulni, s ebből adódóan képesek vagyunk bármilyen külső hatásra könnyedén reagálni.

Kitartóak és megbízhatóak leszünk, aminek következtében nagyon jó terhelhetőséggel és stabilitással fogunk rendelkezni. Sokkal több mindent el tudunk végezni, mint bárki más, mert megvan a belső szilárdságunk ahhoz, hogy a nehézségekkel is szembenézzünk.

Bármilyen helyzetet képesek vagyunk reálisan végiggondolni, a megfelelő megoldásokat céltudatosan képviselni, s a szükséges munkát elvégezni. A helyzetértékelésünk alapos lesz, s nem fogja semmi olyan elkerülni a figyelmünket, mely az adott helyzetben fontos lehet.

A sziklához hasonlatos élet

Ha hiányzik az életünkből a középpont, akkor óhatatlanul merevvé fogunk válni. A korábbi belső tartásunk minduntalan kívül próbáljuk pótolni, s ezért merevekké és makacsakká válunk.

Elvesztjük a világban való bizalmunkat, s mindent megpróbálunk túlbiztosítani. Elkerülve a felelősségvállalást, foggal-körömmel fogunk a korábbi megszokott dolgainkhoz ragaszkodni.

A merevségünk következtében álláspontunk kimozdíthatatlan lesz és földhöz ragadt. Elveszítjük az érzékenységünket, hogy a mondatok átvitt értelmét is megértsük. Elkezdünk ragaszkodni a szavak eredeti jelentéséhez, s megreked az életünk egy szinten.

Főleg azért, mert a változásra képtelenekké válunk. Szépen komótosan fogunk haladni, anélkül, hogy az életünkben megtapasztalnánk az örömet és a boldogságot.

Hogyan oldjuk fel a merevséget?

A fizikai és mentális merevség legfőbb oka a büszkeség. Ha képesek vagyunk a saját igazunk szemszögéből kimozdulni, s megtapasztalni azt újra, milyen a belső tartás; akkor képesek leszünk újra megtalálni magunkban az állandóság forrását.

Minden embernek a belsőjében van egy olyan pont, mely nem változik a testünkkel, a gondolatainkkal és az érzéseinkkel. Ez az a pont, ahonnan a világot valójában érzékeljük. Ha ezt a belső lényegiséget felfedezzük, akkor megtaláltuk az egyetlen olyan pontot az életünkben, ami ténylegesen állandó.

Aki képes a világot sok szempontból érzékelni (szemlélni), az rájöhet arra, hogy nincs is valódi igazság. Minden konfliktus, minden nehézség abból adódik, hogy mindenki ragaszkodik a saját megmásíthatatlan igazához és foggal-körömmel védi azt. S ha képesek vagyunk ezen rögzült viselkedésen túllépni, akkor lehetünk érzelmileg és mentálisan ténylegesen szabadok.

Ennek útja nem mindig egyszerű, a személyes blokkoldási folyamat lényege pont az, hogy feloldjuk azon pontokat, amik miatt a fentieket megvalósítani nem annyira egyszerű, mint pár mondatban ennek lényegét megfogalmazni.

Formáld át az életed a stresszt okozó blokkjaid átformálásával!!!

A hegyhez és a sziklához hasonlatos élet
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .