Nemi erőszak

Az egressziót csak a választás szabadsága írhatja felül

A nemi erőszak az egyik leggyakoribb traumatikus tapasztalat, melynek pszichológiai következményei főleg a szexualitásra és a partnerkapcsolatokra van kihatással.

Sokan nem is mernek belegondolni, mennyi ember életét keseríti meg egy-egy ilyen történet. Egy részük nem is büntethető, mert ténylegesen nem nemi erőszak, de a hatásában mégis olyan eredményei vannak.

Az önbizalom hiánya és az erőtlenség

Az önbizalom hiánya és az erőtlenség

Az önbizalomhiánnyal kapcsolatban sokaknak van egy olyan hamis képe, hogy csak el kell dönteni, hogy mit akarunk, s minden megy, mint a karikacsapás.

Igen, akiknek van önbizalma, azokra ez igaz, de különben ez az egyik legnagyobb önbecsapás, amivel tönkre tehetjük az életünket. Mert elvesztjük a kitörési pontot az önbizalom hiányának állapotából.

A diszlexia következményeinek feloldása

Minden pillanatnak jelentősége lsze, ha egy egységy részeként kezded szemlélni az életed.

A diszlexia hasonlóan a diszgráfiához és a diszkalkuliához egy tanulási nehézség. Alapvetően az olvasási képesség akadályát jelenti, és többnyire első osztályban szembesül vele a gyerek és a szülei.

Egy diszlexiás gyerek nem fog fél éven belül megtanulni olvasni, nem lesz képes az olvasott szöveget megérteni, s számukra nem működik a képolvasás technikája sem (nekem sem működött).

A hiperaktivitás következményeinek feloldása

Ha a belső világod változik, a külső világ hozzá fog rendeződni.

A hiperaktivitás a modern iskolarendszer kudarcának terméke. Minden ember mozgásigénye különböző, aminek meg van a természetesen a következménye is.

Van akinek kevés mozgásra van szüksége, valakinek többre. Egy hiperaktív gyereknek pedig extrán sokra van szüksége.

A hiperaktivitás nem bűn, nem jellemhiba, s nem is orvosi kérdés, hanem biológia. Aki ez ellen harcol, az a valóságot akarja megerőszakolni, pontosabban a gyereket.