Az egzisztenciális félelmek Magyarországon sokkal inkább meghatározóak, mint a környező országokban. A két világháború után megtapasztalt nélkülözések, az elvesztett területekkel és az összeomló gazdasági helyzettel, ezen félelmeket sokkal jobban középpontba állította, mint más országokban.

Ezen történelmi előzményekhez hozzáadódott a kilencvenes években a munkahelyek tömeges megszűnése, az elszabaduló infláció, rengeteg reményt vesztett élet kialakulása s a tömeges elszegényedés. A kétezres évek devizahitelezése, az elmúlt évek elszabadult albérletárai, ezek után már csak extrák voltak.

Tévedések nem víg játéka

Mindannyian boldogok akarunk lenni, és el akarjuk kerülni a szenvedést. Ennek biztosítására nagyon sokféle módszerrel próbálkozunk. Keressük a biztos állást, a biztos befektetést, a megfelelő lakást, a mindenre fedezetet nyújtó biztosítást, s közben elfelejtjük a lényeget.

Elfelejtjük élvezni azt, amit megszereztünk, mert mindig a biztonságra törekszünk. Ezt sugallja nekünk a média, a reklámok, az újságok és az internet is. S egy rakás olyan dolgot teszünk ezért, csupán a félelmet követve, melyet különben nem tennénk meg. Sokan ezen törekvésüket nem is látják. Holott választhatnának mást is.

A pénz központúság rabságban tart, a pénztelenség pedig szolgaságban

Teremtjük az életünk, ahogy látjuk azt

Az egész folyamat eredménye, hogy félelemből és elvárásokból egy egész világot építünk magunknak. Miközben elveszítjük a kapcsolatunkat azzal, amit valójában szeretnénk. Ragaszkodunk egy rakás olyan dologhoz, melyektől soha nem lehetünk boldogok, mégis ezt várjuk el tőlük.

Innentől viszont bezárjuk magunkat egy olyan várba, mely igazából nem véd meg minket a félelmeinktől, de megakadályozza azt, hogy ténylegesen jobbá váljon az életünk. Mentális és érzelmi blokkokat alakítunk ki, melyek célunktól inkább eltávolítanak, minthogy közelebb vinnének.

Ez a szenvedéssel teli állapot akkor foszlik semmivé, s szabadul föl önmagától, amikor abba hagyjuk az aggódást és a jövőn való állandó töprengést. Ennek eléréséhez az érzelmi intelligenciánkat kell fejleszteni, mely nagyszerű támogatója a nőies energiák megtisztítása —>

Láthatatlan támogató erők

Ha azt hisszük, hogy az életünkben mindent irányítani tudunk, és ennek megfelelően elvárásokat támasztunk a világ felé, akkor folyamatos kudarcoknak tesszük ki magunkat.

A szabadság, mely eltávolít a megélhetéshez kapcsolódó félelmektől, csak akkor jelenhetnek meg, ha képesek vagyunk ráérezni arra, ami az életünket előrébb viheti. Nincs univerzális válasz, minden helyzet különböző, s pont ezért minden egyes alkalommal újra kell alkotni a kihívásokra adott válaszainkat.

A félelem bére

Ha csak a félelmeinket követjük, azzal a szenvedéseink magjait ültetjük el. A félelem alapú, ösztönös reakcióink megfosztanak az emberi lét nagyszerűségétől, mely nem adatik meg például az állatoknak.

Meg kell nyílni érzelmileg és mentálisan is arra, hogy az életünkben megjelenő helyzeteket több szempontból is képes legyünk legyünk szemlélni. S ezen szemléletmódok között váltani és azok közül tudatosan választani.

Ha elengeded a nehézségeid, felszabadul az életed.

Az emberi létünk korlátos volta szükségessé teszi azt, hogy válasszunk. Amihez szükséges azt meglátnunk, hogy mikor reagálunk félelemből és mikor megérzésből. Ha merev szabályok szerint kezdünk el választani, az semmivel sem jobb, mint ha mindig mindenre nemet mondunk vagy ha mindig mindenre igent. Egyik sem jobb a másiknál.

Az élet egy tanulási folyamat

A döntéseink mindig tanulságul is szolgálnak, mert a legnagyobb igyekezetünk ellenére is lesznek olyan döntéseink, amelyek sikeresek, s lesznek olyanok is, amik nem. Ha mindenből tudunk tanulni, akkor a tévedéseinkkel semmi probléma nincs.

Fontos, hogy a valódi tények alapján hozzuk meg a következő döntéseinket, s ne az alapján, hogy milyen félelmek íródtak belénk az elmúlt évtizedekben. A félelmeinket figyelemmel és megértéssel szépen lassan elengedhetjük, melynek révén szabadabban és önbizalommal teltebben tudjuk az életünket élni.

A bőség tudatos választása

Ahhoz, hogy az életünk lehetőséggel teljen meg, nem kell szuper képességekkel rendelkeznünk. Nem kell hozzá diploma, három nyelvvizsga és öt ház sem. Természetesen ezek nem haszontalanok, sőt egyes helyzetekben előnyt is lehet ezekből kovácsolni (ne adjuk el a három házunkat, ha abból bevételünk van, a plusz pénz nem a bőség ellensége 🙂 ), de ezek nélkül is bármit elérhetünk.

Van négy olyan egyszerű mondat, mely jól meg tudja világítani azt, ahogyan a bőség megjelenhet az életünkbe. Ezekre emlékezve átformálhatjuk az életünket anélkül, hogy szélsőségesen nagy erőfeszítésre lenne szükségünk.

A jólét egy tudatállapot.

A lényeg az egységben van.

Minden átalakul.

Minden egy teljes megújulás.

Minden pillanatnak jelentősége lsze, ha egy egységy részeként kezded szemlélni az életed.

Lehet, hogy ezek a mondatok így önmagukban nem sokat jelentenek (már-már zavarosnak tűnnek), de a tudatalattink működése nem hosszú és körmönfont mondatokra épül, hanem tömör, egyszerű állításokra, melyek között időnként nem láthatjuk a logikai kapcsolatot.

Bármennyire is fura, ezek a mondatok működnek, néha komoly testi tüneteket is produkálva, mert a személyre szabott oldások során pont azok a mondatok kerülnek felszínre, mely az adott ember belső világához ad egy egyedi kulcsot.

Szabaduljon meg az egzisztenciális félelmeitől!

Kérjen egyénre szabott, 3 lépéses oldást saját egzisztenciális félelmeire!


Fontos megjegyzés:

A személyre szabott, 3 lépéses blokkoldás egy fizetős szolgáltatás, melynek időtartama a kérdés jellegétől és összetettségétől függően változhat.

Egy személyes blokkoldás tipikusan 3-5 órányi munkával jár, melynek része az esettanulmányoknál is olvasható részletes leírás elkészítése.

Egyénre szabott blokkoldás díja 8000 Ft/ óra

A munkát akkor kezdem el, ha a munka előlegeként 3 óra munka ára megérkezik a bankszámlámra. Mivel az oldás nem tudom visszacsinálni, meg nem történtté tenni.

Igyekszem a megkeresésre pár napon belül reagálni.

Egzisztenciális félelmek
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .