Ennek a munkának a megértéséhez érdemes tudnunk, hogy minden olyan hely, ahol élünk, részben átveszi azokat az érzelmi lenyomatokat, amelyek az adott helyhez kapcsolódnak, vagy abban a térben felmerültek.

Ez gyakorlatias szinten úgy jelenik meg, hogy sokszor belépünk egy helyre, s nem érezzük jól magunkat ott – anélkül, hogy a múltbeli eseményeknek tudatában lennénk. Szabályosan elmenekülünk néha, mert annyira nem tetszik a hely, s annak légköre. S az ilyen történetek például egy ház eladását nagyban megnehezítenek.

A ház viharos története

Fontos ezen a ponton is kihangsúlyozni, hogy sok hasonló helyzet van, de a történések sava-borsa mindig a részletekben van. Minden helyzet más, főleg az érzések mások, még akkor is, ha az alapmintázat nagyon hasonló.

A ház tulajdonosa (egy hölgy) élettársának volt az ötlete, hogy ezt a kis házat megvegyék. A ház egy termálfürdőtől csupán néhány lépésre található, s azt tervezték, hogy a ház alsó részében masszázs, műkörmös és más wellness szolgáltatásokat fognak nyújtani. A ház tetőterében külön bejárattal egy önálló lakrészt alakítottak ki, melynek később jelentősége lesz a történetben.

A vállalkozás végül nem indult el, mert a termálfürdő üzemeltetői ezért mindent elkövettek. A helyi önkormányzatnál jó kapcsolatokkal rendelkeztek, s minden lehetőséget megragadtak ahhoz, hogy a vállalkozás elindulását késleltessék. Ez később rengeteg keserűség forrása volt.

Később a hölgy kapcsolata megromlott a párjával, s a ház felső része szerelmi légyottok helyszínévé vált. Gyakorlatilag a ház tulajdonosa ebben a kis házban felrúgta a meglevő kapcsolatát, s a partnerének a hűsége is ezen falak között kérdőjeleződött meg, amihez természetesen ki nem mondott és fel nem vállalt bűntudat és önbüntetés kapcsolódott.

Később a partnerkapcsolatok rendeződtek, s a hölgy felvállalta az új kapcsolatát és lezárta a korábbit. Viszont az érzelmi lenyomata a korábbi kapcsolat megtörésének megmaradt. Ezek feloldása volt az én feladatom. Ennek a folyamatnak a hölgy életében is volt lenyomata, melynek nagyszerű támasza lehet a női minőség megtisztítása —>

Ha a házak beszélni tudnának.

A változás forrása hiányzik

Az energetikai forrás kapcsán egyértelművé vált, hogy a legnagyobb probléma a megfelelő mozgatóerő hiánya. Pontosan megfogalmazta a hölgy, hogy mitől akar megszabadulni, de semmilyen módon nem fogalmazta meg azt, hogy miért szeretne megszabadulni a háztól és mit akar kezdeni a pénzzel, amit a házért kap.

Ez a legnagyobb célkitűzési hiba amit elkövethet. Sosem az a kérdés, hogy mitől szeretnénk megszabadulni, hanem hogy mit akarunk elérni. Amikor a vállalkozás elindítása volt a cél, a házat pillanatok alatt megszerezték, s a felmerült műszaki problémákat (a tetőzet cseréjét) is meg tudták oldani viszonylag rövid idő alatt.

Amikor viszont a helyre bérlőt kerestek, onnantól a problémák el kezdtek gyűrűzni. Szép és jó volt a vállalkozási terv, az alapokat létre is hozták hozzá, de a konkrét működtetéshez már ez a lendület kevés volt. Ahhoz egy újabb célkitűzési folyamaton kellett volna végigmenni, pontosan meghatározva azt, milyen bérlőt keresnek, s az így megkeresett pénzt, hogyan akarták volna felhasználni.

A helyzet feloldásához még az sem volt elegendő, hogy a ház felújításához hitelt kellett felvenni, s annak törlesztőit fizetni. A hitel önmagában nem rossz és nem jó, de ha Demoklész kardjaként fölöttünk lebeg, ezernyi lehetőségtől megfoszt minket. S ugyanez történt ebben az esetben is.

Egy házeladás kálváriája
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .