Életünk egyik alapvető igénye a változás, az átalakulás. Amennyiben azt érezzük az életünkben, hogy képesek vagyunk változtatni bármin, amin csak szeretnénk, akkor minden zajlik a maga medrében. De ha akadályokba ütközünk, akkor a kívánságaink ereje egy áradatként fog elmosni mindent, ami számunkra akadály vagy probléma.

Ezt a fajta folyamatos áramlást és változást biztosító erőt nevezzük a kínai asztrológiában Jang Víz energiának.

Az tenger hatású élet

Az állandóság és a változás életünk két egymással szembe menő és egymástól nem elválasztható tényezője. Az állandóság kereteket szab, a változás pedig lehetőséget biztosít mindenre. Ha ez a két hatás egyszerre jelen van az életünkben, akkor tud kialakulni a valódi egyensúly.

Amikor a belső egyensúlyunk kialakul, az mágnesként fogja vonzani az embereket. Mivel mindenre és mindenkire hatással leszünk, ezért nagyon hatékonyan és eredményesen fogjuk a céljainkat elérni.

A jó megfigyelőképességünk és a független szemléletünk bármilyen feladat elvégzésére vagy megszervezésére alkalmassá tesz bennünket. Gyorsan fel fogjuk ismerni a helyzetekben rejlő lehetőségeket és a semleges álláspontunk lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetből kihozzuk a legtöbbet.

Mert nem ragadunk bele érzelmileg a különböző lehetőségek mérlegelésébe. Nem kezdünk el olyan történetekhez ragaszkodni, amit racionálisan végiggondolva bárki könnyedén elengedne.

Árvíz hatású élet

Amikor nem vagyunk képesek abban a tempóban formálni az életünket, ahogyan szeretnénk; megjelenik az elégedetlenség, a frusztráció és a lehangoltság. Elvesztjük a dolgok sokféleségének a tapasztalatát, s mindent felületesen és egyoldalúan kezdünk el szemlélni.

A beszűkült látásmódunk következtében akaratossá válunk, s minden ellen el kezdünk lázadni, ami nem úgy történik, ahogy mi elképzeljük. A belső rugalmasságunk, s a változásra való képességünk konok ellenállássá, agresszivitássá válik.

Ezeknek következtében a bennünk folyamatosan áramló érzések és gondolatok felszínre hozzák a bennünk lévő indulatot, s a hangulataink marionett bábujává alakulunk.

Az egész életünk beszűkül, s nem leszünk képesek meglátni azt, hogyan változtathatnánk meg érdemben az életünket. Ki leszünk szolgáltatva a belső világunk állandó zaklatottságának, melynek következtében kicsúszik az életünk az irányításunk alól.

Ez a zabolátlan áradat rányomja bélyegét a kapcsolatainkra is. S mindenki ösztönösen menekülni fog előlünk, mint aki az áradat elől menekül, mentve az életét.

Hogyan állítsuk meg a cunamit?

A helyes válasz az, hogy SEHOGY.

Aki meg akarja állítani a belsőjében áramló érzéseket és gondolatokat, az a saját működésmódjával megy szembe. Vannak mindenféle nagyszerű meditációk, melyek arról szónak, hogy a gondolataink és érzéseink áramlatát meg tudjuk zabolázni, de ez csak ideig-óráig lehetséges.

A bennünk lévő áramlást úgy tudjuk MEGSZELÍDÍTENI, ha keretek közé szorítjuk. Se a túl szűk, sem a túl tág keret nem jó. A szűk keret a bennünk áramló érzések és gondolatok erejét felnöveli, kezelhetetlenné teszi; a túl tág keret pedig parttalanná teszi az életünk. Meghiúsítva minden célunkat és minden vágyunk elérését.

A belső központunkra figyelve képesek lehetünk arra, hogy a bennünk lévő folyamatot egy semleges nézőpontból megfigyeljük, s a felszín hullámzását természetesnek véve alkalmazkodjunk a belső világunk változásához.

Ennek útja nem mindig egyszerű, a személyes blokkoldási folyamat lényege pont az, hogy feloldjuk azon pontokat, amik miatt a fentieket megvalósítani nem annyira egyszerű, mint pár mondatban ennek lényegét megfogalmazni.

Formáld át az életed a stresszt okozó blokkjaid átformálásával!!!

Az tenger és az árvíz hatású élet
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .