Minden oldásnak határozott témája van, s ezen témák érintik az életünk alapvető összetevőit. Ezeket az oldástémákat önmagukban is bátran ajánlom bárkinek, de igazán átütő eredményt ezek együttese adhat. S azt is fontos elmondanom, hogy még a sorrendjük is javarészt kötött. Ezen témakörök kiválasztásának főbb indokait, s a sorrendjük okát az alábbi leírásban foglaltam össze.

Édesanyával való kapcsolat tisztítása, harmonizálása

Ha elengeded a nehézségeid, felszabadul az életed.Életünk legszorosabb kapcsolódása az édesanyánkkal van. 9 hónapig folyamatosan az anyánk terében éltünk, az ő valósága volt a mi valóságunk, s a születésen és a felnevelkedésünk során is nagyon erős kötelék van jelen a legtöbb esetben.

Másrészt édesanyánktól kapjuk meg azt az elsődleges mintát, ahogyan a női minőségünkhöz kapcsolódni szoktunk.

Ez a kötelék akkor is megmarad, ha valakit később nem az édesanyja nevel fel. Hatni fog ránk. S meg fog nyilvánulni életünk mind a 23 területén.

Édesapával való kapcsolat tisztítása, harmonizálása

Életünk második legfontosabb személye az édesapánk. Függetlenül attól, hogy hogyan alakult a sorsunk, a vele való kapcsolat alapvető.

Ahogy az édesanyától kapjuk az elsődleges női mintát (nőként és férfiként egyaránt), ugyanígy az édesapánk adja számunkra az elsődleges férfi mintát. Annak minden következményével együtt.

Nem szabad a szüleinkkel való kapcsolat hatását lebecsülni. Olyan helyzetekben, amikor az apával vagy az anyával kialakult kapcsolatban komoly törés következett be, akkor azok hatása az életünkben is meg fog jelenni.

Ha ezen gátakat, blokkokat feloldjuk,  hatalmas terheket és fájdalmakat tudunk letenni.

A szeretet állapotának felfedezése. A belső gyermeki állapotunk gyógyítása.

Minden pillanatnak jelentősége lsze, ha egy egységy részeként kezded szemlélni az életed.Miután életünk két alapvető személyével elkezdett rendeződni a kapcsolatunk, érdemes kialakítani mindazt, amitől jól tudjuk magunkat érezni a világban.

Ennek első és nagyon fontos eleme, hogy elkezdjünk törődni önmagunkkal. Az egész Életrendező alapcsomag ennek a folyamatnak egy-egy aspektusát járja körbe, de ezen a ponton az egész folyamatnak adunk egy hatalmas lendületet.

A szeretethez kötődő elvárások, félreértések és fájdalmak megtisztítása révén az apró sérelmek áradatától tudunk megszabadulni. Ezernyi olyan apró történettől, amikor nekünk ártottak, vagy mi ártottunk másoknak, s ezen történetek hatása folyamatosan jelen van az életünkben, mint passzátszél a forró égövben. S ezen folyamat során az 5 szeretetnyelvvel való kapcsolatot is megnézzük.

Az erő forrásának felkeltése

Ahhoz, hogy elkezdjünk tevékenykedni a világban, s a kritikus helyzetekben meg legyen a megfelelő erőnk, szükségünk van egy olyan forrásra, melyhez bármikor odafordulhatunk. Ami elegendő magabiztosságot és védelmet nyújt nekünk a nehéz helyzetekben is. Ennek forrása mindenkinek egyedi, S pont annyira jellemző ránk, mint az ujjlenyomatunk.

Természetesen ezen a ponton az erőhöz való viszonyunk is terítékre kerül, annak hiányos vagy túlzott használata éppúgy, mint az olyan helyzetek, amikor gyengének vagy védtelennek éreztük magunkat.

A szabadság megtapasztalása

Az önmagunkkal való foglalkozás egy következő lépése, miután képesek lettünk önmagunkat elfogadni és biztonságban érezni, hogy elkezdjük megélni a függetlenségünket és a szabadságunkat. Ez sem egyszerűbb munka, mint az előzőek. Ezen a ponton már kibukik a szög a zsákból, melyek azon tényezői az életünknek, amivel sok kihívásunk van.

Olyan alapvető működéseink, automatizmusaink is sorra kerülnek már ekkor, amiket teljességgel elfogadunk, s amelyekre akár még az énképünket is részben felépíthetjük. A szabadság alapvető törvényszerűségei miatt érdemes azon pontokat felszabadítani az életünkben, ahol feleslegesen gátoljuk magunkat. Miközben azokat is érintjük, ahol időről időre mások szabadsága ellen vétünk akarva-akaratlanul.

Az akaraterő kifejezése

Sok olyan történet lehet az életünkben, amikor volt belső késztetésünk egy cél elérésére, de valami miatt még sem tettük meg. Azon belső gátjaink és programjaink kerülnek terítékre, amikkel többnyire nem is szembesülünk a mindennapjaink során, mert minden ráutaló jelet elkerülünk és letagadunk az életünkben.

Ettől annyira hatásos ez a rövid program. Lépésről lépésre, tégláról téglára, rétegről rétegre haladunk. Minden lépésben eggyel mélyebb rétegét érintve az életünk fájó és üszkösödő nehézségeinek. Minden egyes lépéssel egyre több erőnk és lehetőségünk lesz arra, hogy a fájó nehézségekkel szembenézzünk.

Az életünk 12 alapvető elemének tisztítása
alapvető változást indíthat el az életünkben!
Jelentkezz az élet alapjainak elrendezésére! —>

A magzati kor és a születés tapasztalatának tisztítása.

Ha a belső világod változik, a külső világ hozzá fog rendeződni.A transzperszonális pszichológia semmi mással nem foglalkozik, mint a születési folyamatunk minden egyes pillanatának megtisztításával. A megfigyelések szerint a fogantatástól a köldökzsinór elvágásáig tartó folyamat teljesen leképezi mindazt, amit az életünk során átélünk és megtapasztalunk. A születés közvetlen kihat arra, hogyan vagyunk képesek boldogulni anyagilag a világban, milyen sexuális problémáink vannak stb.

Ennek a történetnek a része az elvesztett ikrek traumájának feloldása is. Ennek jelentősége abban áll, hogy az anya és gyereke közötti kapcsolatnál csak egy erősebb természetes kapcsolódás létezik. Az ikrek közötti kapcsolódás.

Az elveszett ikrek problémája sokáig nem is volt ismert, pedig rengeteg embert érint. Ma már a szakemberek tényként kezelik, hogy a terhességek 30-40 százaléka ikerterhességként indul, s a méhen belüli időszak alatt alakul ki 1-2 százalékos születési arány, amit a mindennapokban is tapasztalunk. Ebből az következik, hogy a szakirodalomban elveszett iker traumájaként emlegetett tünetegyüttes átlag minden harmadik embert érint, s mely rányomhatja a bélyegét az élet minden területére.

Egzisztenciális és pénzügyi helyzetünk oldása, tisztítása

Ez egy olyan téma, mely ezernyi ponton kapcsolódhat az előző témákkal. Viszont egy valamire való önismereti folyamat nem kerülheti el a vele való munkát. A 23 részes haladó csomagban is kiemelt szerep jut a megélhetésünknek és az egészségünknek.

Ezen a ponton inkább arra összpontosítunk, hogy a helyén kezeljük ennek az összetevőit. Főleg az anyagi természetű összetevőjével foglalkozunk ezen a ponton. Beleértve a pénzkeresés, a karrier és a pénz felhasználás kérdéskörét is.

Szexualitással és párkapcsolattal kapcsolatos életterület oldása

Ugyan Freudnak a szexualitás ezernyi hatásáról alkotott nézeteit már túlhaladta a szemléletünk, de ettől függetlenül át meg átszövi az életünk, annak megannyi vetületével együtt.

Ide tartozik a szexuális problémákon kívül a párválasztás és a minőségi kapcsolódás képessége épp úgy, mint a hétköznapok valóságát sok nő számára megkeserítő beszólogatások. A durvább, nemi és fizikai erőszakba torkolló helyzetekről nem is beszélve.

Az ilyen helyzetek, főleg a durvább változatok feloldása tényleg nehéz. Ezekkel való szembenézés néha kifejezetten fájdalmas is lehet, amire nem mindenki képes.

Szociális kapcsolataink és a kommunikáció tisztítása

Az ember társas lény, s mindenkinek szüksége van emberi kapcsolódásra ahhoz, hogy minőségi életet élhessen. Ez még a remetékre és a visszahúzódó természetű emberekre is igaz. Csak ők a normális, emberi élethez szükséges interakciót néhány emberrel kialakított kapcsolat révén kapják meg, s nem egy hatalmas buliban sok kis részletben.

Az igazi kihívás mindig abból adódik, hogy különböző típusú emberek találkozásakor a kommunikáció érdemben elakadhat. Pár egyszerű megfigyelés viszont érdemi támpontot adhat ilyen helyzetekben is.

Egészségügyi helyzet, életenergia, életerő rendezése.

 élet szép és örömteli. Mikorl eszünk kpesek ezt az összes sejtünkkel átélni?Az egészség hatalmas erőforrásunk, mellyel mindaddig sokan nem törődnek, míg a baj fel nem üti a fejét. Ettől függetlenül foglalkozni kell vele, még az ereje teljében lévő embernél is. A betegségek nem maguktól alakulnak ki, hanem az életvitelünk és érzelmi-metális állapotunk lenyomataként.

Ezen tendenciák hozzák létre életünk megannyi egészségügyi kihívását és kellemetlen pillanatok sorát, melytől az életünk idővel megkeseredik. Tele leszünk fájdalommal és szenvedéssel, melyre a legjobb gyógyír a megelőzés.

Az érzelmi állapotunk legmélyebb pontjának oldása, tisztítása, harmonizálása

Mindenkinek van egy olyan pont az életében, melynél lejjebb már nincs neki. Ha ezt megleljük, s feloldjuk, az életminőségi ugrást jelenthet egy ember életében. Ennek megtalálása tíz alkalom után már nem szokott nagy nehézséget okozni. Ez egyfajta kóstoló is egyébként a 23 életterületet részletesen feldolgozó csomagból.

A tétlenség, a bizonytalanság és a kétkedés
a bennünk lévő elakadások egyik fő tünete!

Rendezd el az életed alapjait! —>

Az élet alapjainak elrendezése
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .