Az egészség sokkal többről szól, mint testi jólétről. Aki egyszer megtapasztalta azt, milyen betegnek lenni, az az egészséget sokkal többre fogja értékelni, mint sok mást az életébe. S egy adott határig mindenre képes is lesz, hogy az elvesztett egészséget visszaszerezze vagy megőrizze. Az emberek durván harmada eleve fél is a betegségtől, aminek következtében a megélhetés és a pénzügyek témaköre kapcsán is nagyon kiszolgáltatott.

Az egészség, mint marketingeszköz

Az egészség, a szépség mellett az egyik leggyakoribb hívószó, mellyel mindent el lehet adni, szinte mindenkinek. Főleg akkor, ha valaki a félelem érzésével akar nekünk valamit eladni.

Főleg olyan embereket céloz meg a marketing zöld szörnye az egészség kapcsán, akik már egyébként is nehéz (terhelt) élettel rendelkeznek. Nincsenek rendben érzelmileg és mentálisan, fizikai nyavalyájuk van, vagy attól félnek, elkapnak valamit.

Gyakran ezen embereknek az egzisztenciája is bizonytalan, vagy annak érzik. S bármit megtennének azért, hogy az életükben minnél több mindent biztonságban tudjanak.

Az egészség teljessége

Az EGÉSZ-ség szó gyökere az EGÉSZ.

Az EGÉSZ lényege, hogy nincs darabokra szedve, s nem hiányzik belőle semmi. Minden meg van benne, ami csak benne lehet, s semmi sem hiányzik belőle, amitől a teljesség sérülne vagy hiányossá válna.

Ezt így leírni szép és jó, de az ördög a részletekben van. Ugyanis nincsen teljesen egészséges ember. Olyan ember van, aki épp tünetmentes, akinek az állapota kiegyensúlyozott, vagy akinek az állapota karban van tartva (ízlelgessük, mennyire kifejező a nyelvünk).

Ahhoz, hogy az egészség érzete minél tovább jelen lehessen az életünkben, törődni kell a testtel, mert a tapasztalat azt mutatja, amivel nem foglalkozik az ember, az el tud romlani.

Ebbe beletartozik a mozgás, a táplálkozás és a pihenés épp úgy, mint a mentális és érzelmi állapotunk megfigyelése és tudatosítása. Akinek a gondolatai és az érzései rombolóak, annak a teste is előbb-utóbb megbetegszik.

“De én tényleg beteg vagyok!”

igen. Értem. Az bizony feladat. Amikor a test megbetegszik, akkor bizony ezer dolog lehet mögötte.

Az orvosok igyekeznek meggyógyítani a testet, de a lelket, az érzelmi és mentális állapotainkat ők nem igazán figyelik. A családi mintáktól kezdve, rejtett fertőzéseken át ezernyi dolog tudja az egészségünket megtámadni.

Felhozva a korábbi tapasztalatok emlékeit el lehet engedni az egészséggel kapcsolatos nehézségeket, átformálva az életet. Felszabadítva a testünkben elraktározott érzelmi lenyomatokat elengedjük azokat.

Amikor az alapvető kiváltó ok már ismerté vált, a következő lépés megkeresni mindazokat az életterületeket, amelyekre ez a történet még hatással van. S minden egyes életterülethez megkeresni azt a kulcsot, ami az átalakulást, a görcsölés és a félelem elengedését lehetővé teszi.

Néha ezen folyamat gátolt. Akadályozó érzetek, tulajdonságok és viselkedési minták lehetnek a változás kerékkötői. Időnként pedig konkrét életrajzi eseményeket is fel lehet ismerni, melyhez az elakadások vagy a feloldás nehézsége kötődik. Amiket ugyancsak fel lehet tárni, s meg lehet tisztítani.

Az egészség mindenek felett? K
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .