Önbizalomhiány feloldása

Az önbizalom semmi másról nem szól, mint annak tudata, hogy amit elhatározok, azt el is érem. Amikor nem teljesül, amit eltervezek, akkor az önbizalmam jelentősen csökkenni fog. Amikor ezt megfordítjuk, s elkezdjük tudatosan sikerek elérésének örömével bombázni a tudatunkat, akkor az önbizalom meg fog erősödni.

Az önbizalom-fejlesztés zsákutcája

Életutunkon a tapasztalatok egy adott irányba terelnek minket. De választhatunk mást is.

Az önbizalom nem adottság és nem is tehetség kérdése. Egy olyan mentális állapot, mely folyamatosan változik. Sokan az önbizalmuk erősítését a fájdalom elkerülésére használják, míg mások pont az által érnek el eredményeket, hogy magukat gyámoltalannak, sérülékenynek és gyengének mutatják.

Az egészséges önbizalommal rendelkező ember a nyuszika gyámoltalanságát és az oroszlán magabiztosságát is magáénak mondhatja. Tehát az önbizalom ezeket nem kizárja, s nem is valahol a kettő között fél úton van, hanem mind a kettőt magában egyesíti. Amikor kell, képes kiállni önmagáért, s amikor kell, képes gyengéd és megértő lenni.

Ha bármelyik megközelítést túlhangsúlyozzuk, vagy ésszel próbáljuk az érzéseinket helyettesíteni, törékennyé és sebezhetőkké válunk.

  • Az erőteljes aktivitás a nehéz kihívásokkal teli helyzetekben életmentő, de a mindennapok során sok esetben romboló is lehet.
  • A gyengédség sok helyzet megértésében és a megfelelő reakcióhoz szükséges, de egy veszélyes helyzetben totálisan alkalmatlan a megfelelő válasz véghezviteléhez.

Az önbizalom hiány következménye

Nézzük meg a helyzetet közelebbről, lépésről-lépésre:

  1. A sikertelen helyzetek tömkelegéből megjelenő önbizalomhiány az eredmények legfőbb kerékkötője.
  2. Szeretnénk önbizalomra szert tenni, mely az eredményeinkből táplálkozó pozitív énkép.
  3. De ahhoz, hogy megszerezzük a pozitív énképet, eredményeket kellene elérnünk, mely az önbizalom hiánya miatt nem lehetséges.

Ez egy feloldhatatlan ördögi kört jelent, amiből nem lehet direkt módon kitörni!

Az önbizalom visszaszerzésének egyetlen módja van: elegendően pici lépéseket kell találni ahhoz, hogy sikerélményünk legyen.

Ha az apró sikerélményeket összekötjük az önbizalomhiány következtében kialakult önkorlátozó szokások feloldásával, képesek vagyunk másképp érezni és másképp cselekedni. Ez egy sziszifuszi munka, melyhez hatalmas érzelmi és mentális segítséget adhat a mind a fiúknak, mind a nőknek, megtisztítják a kapcsolatukat a nőies minőségükkel —>

Az egészséges önbizalom

Az egészséges önbizalom olyan, mint egy bambusz: erős, teherbíró és mindezzel együtt rugalmas és alkalmazkodó.

Az egészséges önbizalom egy egyszerű képpel jól megragadható. Hasonlatos a bambuszhoz, mely évekig egy nagyon picike növény. Majd egyszer csak szárba szökken és néhány hét alatt kar vastagságúvá válik és 4-6 méter hosszú lesz.

A bambusz komoly terheket is elbír, a trópusi területeken még házakat és hidakat is építenek belőle, miközben rugalmas és bármilyen szélnek ellenáll (nem törik el).

Amikor valakinél az önbizalommal kezdünk dolgozni, akkor pontosan ez a cél lebeg a szemünk előtt:

  • feloldani mindazon érzelmi és mentális akadályokat, melyek túlságosan merevvé vagy erőtlenné teszi az ember jellemét.
  • Nem cél a vasakarat, s nem cél a túlerőltetett pozitivizmus sem.

Az önbizalomhiányt, és annak következményeit feloldani nem ördöngösség, ha tudjuk annak módját.

Több hónapos munka odáig eljutni, hogy egy önbizalom hiányos ember képes legyen felvértezni magát az önbizalom ismérveivel. Feloldani azon görcsöket, amiket a korábbi kudarcok révén megszerzett, s feloldani mindazon félelmeket, melyek az élet különböző területeihez kötődnek.

Az önbizalom nem a kiváltságosok joga csupán.
Nyerd el te is 3 lépésben!!!


Fontos megjegyzés:

A személyre szabott, 3 lépéses blokkoldás egy fizetős szolgáltatás, melynek időtartama a kérdés jellegétől és összetettségétől függően változhat.

Egy személyes blokkoldás tipikusan 3-5 órányi munkával jár, melynek része az esettanulmányoknál is olvasható részletes leírás elkészítése.

Egyénre szabott blokkoldás díja 8000 Ft/ óra

A munkát akkor kezdem el, ha a munka előlegeként 3 óra munka ára megérkezik a bankszámlámra. Mivel az oldás nem tudom visszacsinálni, meg nem történtté tenni.

Igyekszem a megkeresésre pár napon belül reagálni.

Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..