Skip to content

Az életminőség egy nagyon csalafinta területe az életünknek. Sokan összekeverik az életszínvonallal, ami a legtöbb embernél semmi másról nem szól, mint a fogyasztásról. Az életminőség lényege, hogy az, ahogy élek, az mennyire felel meg az igényeimnek. Sok esetben viszont azt látom, hogy nem is tudjuk azt, mire is lenne szükségünk az életben.

...continue reading "Életminőség megőrzése és visszaszerzése"

Az életünkben kiemelt jelentőségűek a kapcsolataink. Ezek egy része tudatos, nagyobb része tudat alatt működik. A családállítás és más módszerek a rejtett kapcsolódásaink egy részét képesek feltárni és feloldani, de ennek a történetnek van egy másik része is, ami ezeknél összetettebb módon oldható fel...

Amikor a mindennapi kapcsolódásaink tudatosabbá válnak, előbb-utóbb felfedezhetjük, hogy nem mindig ugyanazt a reakciót kapjuk hasonló cselekedeteinkért.

Látszólag érthetetlenül egyes emberekkel jól megértjük egymást, miközben másokkal kapcsolatban frusztráltak, idegesek vagy bizalmatlanok vagyunk. S ezen helyzetek mögött olyan történetek, rejtett kapcsolódások is meghúzódhatnak, amiről a legtöbben nem is tudnak.

Előre is elnézést kérek, ez az írás nem egy könnyed olvasmány.
A nyugalom megzavarására alkalmas összefüggéseket tartalmaz...

...continue reading "Rejtett kapcsolódásaink elengedése"

A változás iránt elkötelezettek számára van 3 intenzív átalakulást hozó csomagom is. Ezen csomagok részben áthatják egymást, bármelyik csomagban előjöhet a másik két csomaghoz kapcsolódó feladat.

Ilyen helyzetekben azokat a feladatokat is elvégezzük, még ha az elsődleges fókusz máshol van. De ezen alkalmak nem helyettesítik a másik csomagban elérhető feladatokat és oldásokat.

Blokkoldás csomagban

Az alap csomag egy általános oldás-sor, amire szinte mindenkinek nagy szüksége van. A mindennapjaink alapjait rendezi el. Az életünk 12 alapvető aspektusán megyünk végig. Az egyéni kihívásokat is figyelembe véve, rengeteg feladattal.

A Haladó csomag ennél sokkal dinamikusabb. 23 különböző életterületet vesz sorra, a nagyobb kihívást okozó területeket többször is. Ez a csomag már maximálisan személyre szabott, s a témák sorrendje is pont ezért a hozzám forduló igényeihez igazodik.

A Lelki minőségek tisztítása az első két csomag elvégzése után következhet. Közel kétszáz olyan érzelmi mintázat átformálásáról, megtisztításáról szól, melyek a szenvedés és a fájdalom okozói, illetve a harmónia és a béke megteremtésének forrásai.

Ahhoz, hogy az életünk örömteli és boldog lehessen, érdemes minél több örömet és boldogságot okozó cselekedetet végrehajtani. Ennek egyik közkedvelt és hasznos módja a jókívánságok küldése.
Az igazi jókívánság őszinte, s nincs benne semmi számítás vagy elvárás.

Minden ember boldog akar lenni,
s el akarja kerülni a szenvedést.

Ennek megértése a szeretet alapja, a jókívánságok megannyi formájának forrása. Oka.

Küldjük a jókívánságokat születésnapra, névnapra, évfordulóra, ballagásra. És természetesen karácsonykor, újévkor s húsvétkor épp úgy, mint esküvőn, ballagáskor, felvételinél, állásinterjúnál vagy temetéskor.

Életünk megannyi helyzete, mely lehetőséget ad arra, hogy az emberi jóságunkat kinyilvánítsuk, támogatva ezzel mások és a magunk jólétét is.

Persze vannak, akik ugyan azt az energiát, amivel másoknak jót kívánunk, átkozódásra, mások életének megrontására használják, Amihez én nem tudok s nem is akarok hozzátenni.

...continue reading "Jókívánságok megáldása"

Minden önismereti munka ezernyi témát foglal magában. Amikor valakitől azt kérem, hogy az élete rendbetételéhez írjon nekem egy hosszú listát a jelenlegi kihívásairól, gyakran sokkal több minden kerül a felszínre, mint azt elsőre bárki is gondolta volna. Nézzük meg közelebbről, hogyan lehetséges ez!

Amikor nem egy konkrét történetet oldok fel, akkor a munka nem úgy kezdődik, hogy berohanok a problémák erdejébe. S elkezdem az első feljövő történetet megoldani. Hanem alaposan megtervezem a munka menetét, ami önmagában egy több összetevőből álló történet.

Kiindulásként kérni szoktam egy hosszú listát mindarról, ami itt és most nehézség van az életben. S kérek mellé egy születési dátumot is, aminek révén ránézek picit az alapvető motivációs tényezőkre is kínai asztrológiai tudásomra alapozva.

...continue reading "Szisztematikus blokkoldás"

Az életünknek 3 megnyilvánulási területe van. Ezek révén éljük meg mindazt, ami a szenvedés vagy boldogság tapasztalatát eredményezi az életünkben. Ha ezeket megfigyeljük, minden fontos és lényeges pontot tudni fogunk a belső világunkról.

A legkönnyebben megfigyelhető területe az életünknek a fizikai megnyilvánulásunk. Ebbe beleértendő a testfelépítésünk, a testtartásunk, az öltözködésünk, a jellegzetes használati tárgyaink épp úgy, mint a mozdulataink és beszédünk összes részlete.

Az érzelmek világa már egy sokkal nehezebben megfigyelhető terület. Sok olyan érzés kavarog bennünk, melyeknek csak az eredményét érzékeljük, de magát az érzést nem érzékeljük. S pont ezért ezekkel való munka sokkal nehezebb, mint lecserélni pár ruhadarabunkat vagy a telefonunkat.

A gondolatainkat meg végkép nem látjuk. Főleg azokat nem, amik tudat alatt működnek. Az élet nem sablonos, amiben minden hasonló helyzetre azonos válasz adható. Minden helyzet egyedi, s pont ettől lehet annyira örömteli és boldogító. Vagy épp ellenkezőleg. Szenvedéssel és kihívással teli. ...continue reading "A szenvedés és a boldogság 3+1 területe"

Korunk legnagyobb tragédiája, hogy a nőies minőség, illetve a nőies energia teljesen háttérbe került az életünkben. Nagyon kevés már az a nő (és férfi), aki képes megélni és felvállalni a lágyságot, a befogadó és elfogadó meleg szeretetteli állapotot a mindennapokban, ami a nőies létállapot egyik legfontosabb eleme..

A legalapvetőbb félreértés abban van, hogy a női és a férfi minőség nem azonos a nőiességgel és a férfiassággal. Sokan azt hiszik, hogy a férfiak a férfi minőséget élik meg, míg a nők a nőit. A helyzet ennél árnyaltabb.

A nőies részünk lágy, befogadó, érzékeny és megtartó; míg a férfias részünk aktív, teremtő, erőteljes és néha picit harcias is. Ez a két aspektus mindenkiben benne van, nemtől és kortól függetlenül. Ezért is merek ezzel ilyen módon foglalkozni.

...continue reading "Női minőség megtisztítása"

A lelki minőségek oldása egy 62 részből álló, szuper intenzív folyamat, mely gyakran hetekig, hónapokig tartó, folyamatos munkát igényel. Éppen ezért alapos átalakulást eredményez, a kialakuló rengeteg szembesülés és felismerés.

Mivel ezen programban már a legérzékenyebb pontokkal dolgozunk, csak magas fokú elkötelezettség esetén engedem az emberek részvételét benne. Ez a záloga annak, hogy aki elkezdi, az vég is csinálja.

Éppen ezért a lelki minőségek tisztítása kapcsán sokkal szigorúbb szabályok vannak, mint a másik két önismereti csomagnál. Heti rendszerességűek a találkozók, amiket nem lehet lemondani, stb.

...continue reading "Lelki minőségek tisztítása"

23 olyan összetevője van az életünknek, mely közül ha csak egy is sérül, akkor az összes többi kihívásokkal lehet terhelt. Nehézségek egész sorát a nyakunkba zúdítva, ha ezen területeket nem rendezzük el az életünkben.

Ha ezen 23 terület közül egyik-másik kapcsán vannak tisztázatlan helyzetek, esetleges zavar, az nagyban meg tudja keseríteni az életünket.

Ahogy mondani szokás: Nem kicsit. NAGYON!

Pár szóban ezen területeket szeretném bemutatni, hogy reális kép alakulhasson ki a közös munkáról. Nem akarom ezeket beszámozni vagy sorrendbe tenni - habár picit csoportosítva mutatom be -, mert nem lehet közöttük tényleges fontossági sorrendet állítani. Mindenki élete egyedi.

A témák egy részével csak egy alkalommal dolgozunk, de a kiemelt témákkal akár 2-3 alkalommal is érdemes foglalkozni. Gyakran a közös pontok miatt, több témával egyszerre is.

...continue reading "23 Életterület az önismeret útján"

3 csomagot állítottam össze azok számára, akik rendszerezett módon szeretnének dolgozni a saját világuk élhetővé tételén. Ezek közül a legrövidebb, mégis kiemelten hatékony csomagom az élet 12 alapvető összetevőjével dolgozik.

Minden oldásnak határozott témája van, s ezen témák érintik az életünk alapvető összetevőit. Ezeket az oldástémákat önmagukban is bátran ajánlom bárkinek, de igazán átütő eredményt ezek együttese adhat. S azt is fontos elmondanom, hogy még a sorrendjük is javarészt kötött. Ezen témakörök kiválasztásának főbb indokait, s a sorrendjük okát az alábbi leírásban foglaltam össze.

...continue reading "Az élet alapjainak elrendezése"

Pár olyan embert, akin segítettem, megkértem, hogy fogalmazzák meg, mit tapasztaltak a munkám során, illetve annak következtében.

A meglepett coach

Magam is emberek fejlesztésével és belső munkával dolgozom, s a beszélgetés elején azt gondoltam, hogy nekem igazából semmi újat nem mond, hisz amiket felvetett, azt már én mind tudtam.

Aztán a végén mondott a partnerkapcsolat kapcsán egy olyat, amit soha senkinek nem mondtam el: Évek óta egyedül vagyok, s nem is igazán szeretnék érdemben kapcsolatot, mert a férjemmel történtek után nem bírnám el egy újabb kudarc terhét. De Viktor simán kiszúrta szívem legelrejtettebb zugából, hogy van egy férfi az életemben, aki a társam is lehetne.

Sosem gondoltam arra, hogy ezt valaha valaki "meglátja", főleg úgy, hogy a mindennapjaim nem is ismeri.

R. Hedvig

...continue reading "Tapasztalatok"

Aki emberekkel foglalkozik, tanít vagy tanácsot ad, annak a tudása és tapasztalata (ideális esetben) sokkal nagyobb és sokrétűbb, mint az emberek zömének. Pont ebből adódóan a felelőssége is nagyobb, mert rengeteg ember életére lehet kihatása annak, amit tesz és mond.

Igyekeztem mindig megtenni az életemben, amire csak képes voltam, de volt pár buktató, amire ha nem figyeltem vagy megalkudtam helyzetekkel, abból mindig baj lett. S ez nem csak a munkámra igaz, hanem azok kapcsán is, akikkel együtt dolgoztam vagy akik más révén kapcsolódtak az életemhez.

Namkhai Norbu Rinpocse, korunk egyik kiemelkedő tibeti tanítója mesélt a tanítványainak arról a szabályrendszerről, ami szerint ő el kezdett tanítani 1978-ban. Amióta ezzel megismerkedtem, én is ennek szellemében élek. Az általa megfogalmazott 9 pont nagyon összecseng azzal, ami magam is tapasztaltam a munkám során, amit mindenképp érdemes elkerülni...

...continue reading "Hitvallásom, avagy a 27 elkötelezettségem"

Inline
Kövess engem a Facebookon is!
Inline
Kövess engem a Facebookon is!