A hiperaktivitás következményeinek feloldása

A hiperaktivitás szó szerint túlmozgást jelent, pontosabban túlzott mozgásigényt. De maga az elnevezés egy tévedés.

Hiperaktívnak azt a gyereket hívják az iskolában, aki nem képes egy 45 perces órát végigülni. S ennek révén kilógnak az iskolai keretekből.

A hiperaktivitás félreértése

Sok hiperaktív gyereket épp ezért kezelhetetlennek bélyegeznek, holott csak több energiájuk van, mint az átlagembernek. S pont ezért utálnak egy helyben ülni.

Sok iskola igyekszik az ilyen gyerektől megszabadulni, kisegítő és gyógypedagógiai iskolába utalni, mert nem akarnak a napi kihívásokkal vesződni. A helyzet viszont az, hogy egy hiperaktív gyerek normális és egészséges, csak nagyobb a mozgásigénye, mint a legtöbb gyereknek.

A hiperaktív gyerekek konfliktusai abból alakulnak ki, hogy ők ösztönösen szeretnének az állapotuknak megfelelő módon viselkedni, és az iskolai “nevelés” ebben őket tudatosan gátolni akarja. Azért bántják (megbélyegzik és büntetik) a hiperaktív gyerekeket, mert meg akarják őrizni az egészségüket. Ami szerintem egy agyrém.

Próbálj meg lazítani! (Hofi)

A hiperaktivitás lélekrajza

A hiperaktív emberek egyszerűen nem az összpontosításban és a kitartó egy helyben ülésben jók, hanem abban, hogy

  • fussanak,
  • fára másszanak,
  • sportoljanak,
  • rengeteget mozogjanak.

Ha a hiperaktív gyerek (és felnőt!!!) életéből hiányzik a mozgás, akkor szenvedni fog. Ez nem jó vagy rossz, hanem adottság, amivel meg kell tanulni együtt élni.

Ha egy hiperaktív ember sokat tud mozogni, akkor egyszerűen kifárad és képes lassulni. Ha nincs elegendő tere és ideje a mozgásra, akkor viszont feszült lesz, dekoncentrált és konfliktusai lesznek az iskolában s később a munkahelyén.

A hiperaktív emberek nem betegek!!!

A hiperaktivitás legrosszabb “megoldási módja”, ha egy pszichiáter felír egy nyugtatót.

Az a szülő, aki egy ilyet bead a gyerekének, az egy olyan kalodába zárja a csemetéjét, mely egy életre el fogja kísérni.

A gyógyszer hatására ugyan le fog lassulni, de a jó magaviseletének a gyógyszer lesz a feltétele, amitől – nem mellékesen – függővé fog válni. Miközben nem tanulja meg a gyerek, hogy mit kezdjen a saját lehetőségeivel, ami a rengeteg energiájából adódik.

Alternatív lehetőség, a mindenképpen szükséges extra mozgás biztosításán túlmenőleg, ha képesek vagyunk az érzelmi intelligenciát is fejleszteni. Ennek remek módja a nőies minőség megtisztítása —>

A hiperaktivitás haszna

Ha a belső világod változik, a külső világ hozzá fog rendeződni.Ha egy hiperaktív gyereket nem szedálunk le, akkor képes lehet arra, hogy megtanuljon együtt élni a sok energiájával. Lehet belőle egy jó atléta, kosárlabdázó vagy úszó, s mindeközben simán megszerezheti az érettségit vagy akár a diplomát is.

Közben megtanulhatja mindazokat a képességeket, aminek révén az életben is érvényesülhet, miközben lesz egy élménydús gyerekkora és egy örömteli felnőtt élete.

Ezen folyamathoz azonban érdemes olyan tapasztalt ember segítségét igénybe venni, aki nem csak könyvből olvasott a hiperaktivitásról, hanem saját maga is megélte ezt, tudja milyen az belülről. Főleg annak az érzelmi vetülete, hogy az embert azért bántják, mert mer önmaga lenni. S attól szenved a legtöbbet, hogy ezzel szenvedést és szégyenérzetet okoz a szüleinek.

A hiperaktivitással következményeinek feloldása nem ördöngösség, csak tudni kell a módját.

Én is rendelkezem eme nagyszerű tünetegyüttessel, habár sok barátom azt gondolja manapság, hogy én túl lusta vagyok ahhoz, hogy ilyesmi igaz legyen rám. Holott csak megtanultam azt, hogyan kezeljem a túlontúl sok energiám.

Egy hiperaktivitással küzdő is képes együttműködni egy iskolai osztállyal, a maga módján. Aminek következtében érdemben megváltozhat az iskolai élete, és a jövőben kilátásai is. Azért merem ezt kijelenteni, mert nekem is sikerült.

Formálja át a hiperaktív életét 3 lépésben!


Fontos megjegyzés:

A személyre szabott, 3 lépéses blokkoldás egy fizetős szolgáltatás, melynek időtartama a kérdés jellegétől és összetettségétől függően változhat.

Egy személyes blokkoldás tipikusan 3-5 órányi munkával jár, melynek része az esettanulmányoknál is olvasható részletes leírás elkészítése.

Egyénre szabott blokkoldás díja 8000 Ft/ óra

A munkát akkor kezdem el, ha a munka előlegeként 3 óra munka ára megérkezik a bankszámlámra. Mivel az oldás nem tudom visszacsinálni, meg nem történtté tenni.

Igyekszem a megkeresésre pár napon belül reagálni.

Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..