Sokan összekeverik a gyengédséget a gyengeséggel. Pedig a gyengeség az erő hiányát jellemzi, s melynek okai lehetnek jellembeli és a testi egészségünkhöz is kapcsolódó. Míg a gyengédség, az emberi érzések kifejezésének legmegérintőbb módja csak az erősek kiváltsága. Egy olyan tapasztalat, melyben mind a két fél megajándékozottnak érzi magát.

A gyengédség elvesztése

A farkastörvények szerint élő emberek számára a mindennapokban megélhető gyengédség egy utópikus álomnak tűnhet. Mert a világ sok ember számára egy háborús csatatér. Sokan nem tudnak túllépni azon a képzeten, hogy csak akkor lehetnek jók, ha másoknál jobbak.

A versengő gondolkodásmód mindenkit egyre kisebbé és értéktelenebbé tesz, mert az emberekben meglévő csodát elrejti. S ehhez az is elég, ha megvetjük azokat, akik folyamatosan háborúznak másokkal. Mert mások megítélése révén már kialakul a különállás s a megosztottság, mely minden háborúságnak az alapja.

Aki megérzi egy helyzetben a kettéosztottságot, s van hajlama a küzdésre, az háborús helyzeteket fog kialakítani. A háborús helyzetekre való késztetés mögött egyrészt a neveltetésünk áll, mely a feltételes szeretet általi irányítás révén alakul ki. Aminek egyenes következménye a másokhoz mért önértékelés kialakulása.

A másik jellegzetes forrása az irányításra való igény. A gond ezzel nem az, hogy szeretnénk az életünket kézben tartani, hanem az, amikor ez a másokba vetett bizalom elvesztésével jár. S egy gáláns lovagból egy agyatlan harcossá válunk.

fiatal lány a fiatal kecskével
A gyengédség a valódi találkozások alapja

A gyengédség a munkám lényege

A munkám egyik legjobb fokmérője, mennyire képesek az emberek elengedni a korábbi félelmeiket, s ennek révén belsőleg megerősödni.

  • Mennyire tudják lovagias módon az erejüket használni
  • Mennyire jelentenek támaszt és biztonságot adó embernek  mások számára.
  • Mennyire képesek a bennük és a környezetükben meglévő harciasságot kezelni, lecsillapítani.

Ennek elérése nem megy egy csettintésre, de gyakran a folyamat nagyon könnyen elindítható. Ebben sokat segíthet a megértés és a tudatosság is. De a legfontosabb elem az őszinteség. Hogy ami az életemben jelen van, annak a forrása én vagyok.

Felhozva a korábbi tapasztalatok emlékeit el lehet engedni a korábbi feszültségek és indulatok forrásait. Megélve ennek révén az örömet és békét, mely átformálja az életet.

Élni és élni hagyni

Gyakran az erőszakosság és a gyengédség hiánya több életterületre is kihat. Minden egyes életterülethez meg lehet találni azt a kulcsot, ami az átalakulást, a görcsölés és a félelem elengedését lehetővé teszi.

Néha ezen folyamat gátolt, mert akadályozó érzetek, tulajdonságok és viselkedési minták akadályozzák a változást, időnként pedig konkrét életrajzi eseményekhez is kötődnek ezen félelmek, amiket fel lehet tárni, s meg lehet tisztítani.

Gyengédség nem gyengeség
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..