Skip to content

A gazdálkodás egy eszköz, amivel a lehetőségeinket a lehető legjobban ki tudjuk használni. Minden esetben abból indulunk ki, mi az, ami itt és most megven, s abból mit lehet kihozni, ahelyett hogy álmokat kergetnénk, légvárakba akarnánk beköltözni.

...continue reading "A gazdálkodás elfeledett szokása"

A fizikai erőnlétet nem szokták összekötni a mentális és érzelmi állapotokkal, főleg nem mentális és érzelmi elakadásokkal. Sokkal inkább tekintik az elhatározás, a kitartás és az elkötelezettség hiányának az erőnlét hiányát, pedig a történet sokkal változatosabb ennél:

...continue reading "Fizikai erőnlét"

A felelősségvállalás egy olyan tényezője az életünknek, amit közvetlenül és közvetett módon is megtapasztalhatunk. Annak összes következményével és nehézségével együtt. Mindenkinek van olyan vakfoltja, olyan területe az életének, aminek kapcsán a felelősségvállalás hiánya romba döntheti az életet.

...continue reading "A felelősségvállalás ereje"

Az emberi érettségnek van egy nagyon egyszerű tesztje, ami minden helyzetben könnyen és pontosan megmutatja azt, mit értettünk meg az élet kapcsán, s mit nem. Ez a teszt nem függ sem életkortól, sem műveltségtől, sem tapasztalattól. Csak attól, mit kezdünk az életünk könnyebb és nehezebb helyzeteiben.

...continue reading "Az emberi érettség teszje"

Az elkötelezettségek az életünk legfőbb korlátjai. Azon határvonalak, melyek az életünk összes tevékenységének keretet adnak. Egy olyan védvonal, mely a normális élet megőrzését lehetővé teszi, de ha túl sok vagy túl szűkre szabott keretekkel rendelkezünk, az az egész életünket gúzsba fogja kötni.

...continue reading "Az elkötelezettségek tudatosítása"

Az gondolkodásmód egy keret, melynek révén megéljük mindazt, ami elér hozzánk a világból. Olyan, mint egy speciális szemüveg, mely a jelenségek egyes részeit felnagyítja, míg más részleteket lekicsinyít, akár el is tüntet.

Akinek túl sok elképzelés van a fejében, annak a valóság eltorzítása is nagyobb, aki képes az elképzeléseit figyelmen kívül hagyni, az ráláthat arra, ami valójában van.

...continue reading "A gondolkodásmód tudatos formálása"

Az életöröm egyre kevesebb az életünkben. Ami pont azért fura, mert az öröm hajszolása ugyan úgy jellemző ránk, mint minden más társadalomra. Csak épp annak hibáit is magán viseli. Az örömeink felszínesek, tárgyakhoz és élvezetekhez kötődnek, s egyre inkább hiányzik belőle a kapcsolódás és az emberi érzés.

...continue reading "Az életöröm megélése"

A vitalitás lényege, hogy van erőm és inspirációm arra, hogy kezdjek valamit az életemben. Sokkal nagyobb ereje van, mint a logikusan végiggondolt célkitűzésnek. S az eredményei is hatásosabbak, mert a vitalitásból származó tettvágy eredményeként a megvalósításhoz is sokkal több kedvet érzünk, mint egy merev, szabályok révén teljesen bekorlátozott előírást követni.

...continue reading "A vitalitás visszaszerzése"

Az egészség sokkal többről szól, mint testi jólétről. Aki egyszer megtapasztalta azt, milyen betegnek lenni, az az egészséget sokkal többre fogja értékelni, mint sok mást az életébe. S egy adott határig mindenre képes is lesz, hogy az elvesztett egészséget visszaszerezze vagy megőrizze. Az emberek durván harmada eleve fél is a betegségtől, aminek következtében a megélhetés és a pénzügyek témaköre kapcsán is nagyon kiszolgáltatott.

...continue reading "Az egészség mindenek felett?"

Életünk legfontosabb támasza a család, illetve a családi kapcsolatrendszerünk. Mindaz, ami a családunkban történik s történt, az sokkal jobban hat ránk, mint sok egyéb hatás az életünkben. A vagyoni helyzetünk, a kapcsolatrendszerünk kialakítása, a neveltetésünk és értékrendünk épp úgy ide tartozik, mint a vallásunk, politikai nézetünk vagy a munkánk.

...continue reading "Család, a legfőbb támaszunk"

Az örömet sok minden ki tudja váltani az életünkben, s ezek közül a célok elérése az egyik nagyszerű lehetőség. Önmagában ugyan nem okoz mindig és minden helyzetre univerzális megoldást, de képes arra, hogy az életünknek irányt adjon, s a változás irányát is meg tudjuk ennek révén határozni.

...continue reading "Célok elérése"

A biztonságra való törekvés egyidős az emberiséggel. Ez a túlélésünk egyik záloga. Aki nem képes magát biztonságban érezni a világban, annak az élete egy végeláthatatlan küzdéssé válik. Minden lépés sokkal több időbe, erőfeszítésbe fog kerülni, mert a biztonság illúziójának megteremtése rengeteg extra erőfeszítésbe kerül.

...continue reading "Biztonság"

Inline
Kövess engem a Facebookon is!
Inline
Kövess engem a Facebookon is!