Életminőség megőrzése és visszaszerzése

Az életminőség egy nagyon csalafinta területe az életünknek. Sokan összekeverik az életszínvonallal, ami a legtöbb embernél semmi másról nem szól, mint a fogyasztásról. Az életminőség lényege, hogy az, ahogy élek, az mennyire felel meg az igényeimnek. Sok esetben viszont azt látom, hogy nem is tudjuk azt, mire is lenne szükségünk az életben.

Az életminőség forrása

Az életünket akkor fogjuk minőségien élni, ha tisztába kerülünk azzal, mitől érezzük magunkat jól, s mitől érezzük magunkat sanyarúan. Mik azon tényezők, mely a különböző élethelyzetekben számunkra fontosak, s ebből adódóan milyen kihívásokkal és nehézségekkel kell szembenéznünk.

Ha az életünk egyedi igényei nem rendeződnek el a fejünkben, az életünk egy küzdéssel teli csatatérré fog változni, melyben a stressz 10 forrása óhatatlanul jelen lesz.

Én mindig azt szoktam javasolni azoknak, akik egy jobb életet szeretnének az életükben, hogy nevezzenek be hozzám egy bő két órás kötetlen beszélgetésre. S ezen két óra alatt lásson rá mindenki arra, hogyan lehet jobb az élete.

Amikor a megértés kevés

Sok esetben azt tapasztaltam a gyerekkori nevelés, hasonlóan a vitalitáshoz, olyan mértékben megnehezítette érzelmi és mentális szinten egyik vagy másik igény megélését, hogy oda bizony szakértő segítség kell.

Olyankor semmi más teendő nincs, mint megkeresni egyik vagy másik igény kifejezésének gátját, illetve annak érzelmi lenyomatát, s azt feloldani.

Felhozva a korábbi tapasztalatok emlékeit el lehet engedni a minőségi élettel kapcsolatos nehézségeket, átformálva az életet. Felszabadítva a testünkben elraktározott érzelmi lenyomatokat elengedjük azokat.

Amikor az alapvető kiváltó ok már ismerté vált, a következő lépés megkeresni mindazokat az életterületeket, amelyekre ez a történet még hatással van. S minden egyes életterülethez megkeresni azt a kulcsot, ami az átalakulást, a görcsölés és a félelem elengedését lehetővé teszi.

Néha ezen folyamat gátolt. Akadályozó érzetek, tulajdonságok és viselkedési minták lehetnek a változás kerékkötői. Időnként pedig konkrét életrajzi eseményeket is fel lehet ismerni, melyhez az elakadások vagy a feloldás nehézsége kötődik. Amiket ugyancsak fel lehet tárni, s meg lehet tisztítani.

Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..