Életünk legfontosabb támasza a család, illetve a családi kapcsolatrendszerünk. Mindaz, ami a családunkban történik s történt, az sokkal jobban hat ránk, mint sok egyéb hatás az életünkben. A vagyoni helyzetünk, a kapcsolatrendszerünk kialakítása, a neveltetésünk és értékrendünk épp úgy ide tartozik, mint a vallásunk, politikai nézetünk vagy a munkánk.

Család energetikája

Minden család egy egységes egész. Abban mindenkinek van helye és szerepe. Aki egy  családi rendszerből kiesik, mert a család kitagadta a cselekedetei miatt, annak a helye nem marad betöltetlen. Mindig lesz olyan tagja a családnak, aki az ő helyét megőrzi, az ő szerepét magára veszi. Erről szól Bert Hellinger egész élete. Ezt kutatta, s ezen feloldatlan történetek következményeinek megszüntetésén fáradozott.

Egy családnak rengeteg elfeledett vagy kitaszított tagja lehet:

  • abortuszok és vetélések kezdődő piciny életei
  • Az elvesztett ikrek tömegeiről nem is beszélve (amikor egy kezdődő ikerterhesség egyik tagja meghal a várandósság ideje alatt, miközben a másik megszületik, s szakszerű segítség nélkül egy egész életen át hordja a meghalt testvér emlékének traumáját)
  • gyilkosok, homoszexuálisok és más bűnösnek bélyegzett emberek.
  • eltitkolt vagy korábban elhagyott szerelmek s szeretők, akik fájdalmát ugyancsak szokták hordani a család tagjai, megőrizve az ő szerepüket és helyüket a család rendszerében.

Okozva a család megannyi tagjának nem kevés fejtörést és kihívást az életében.

A család rendjének helyreállítása

A családi viszonyok (s iszonyok) helyreállításának egyik módszere a családállítás. Annak összes felismerésével és szabályszerűségével. A családállítás főleg akkor hasznos, amikor nem igazán tudjuk, mi is az igazi baj az életünkkel.

A családállítás viszont nem mindenható. S ugyan nagy átalakulások érhetők el vele (magam is csináltam bő két tucat saját állítást), de minden csip-csup elakadást nem lehet általa feloldani.

Volt olyan téma, amire az egyik állító barátom kerek perec nemet mondott. Azt mondta, arra nem való az állítás. Én viszont nem engedtem, s megkerestem azt, aki tudott és akart nekem állítást csinálni az akkori bajomra. S érdemben változott is a történés.

A családi életünk rendbetétele

A családunk életére ezernyi dolog hat. Amikor kiderül, hogy egy elakadás mögött családi történés húzódik meg, mindig nagyon körültekintő vagyok, mert a családunk hatása ezernyi dologra kihat.

Felhozva a korábbi tapasztalatok emlékeit el lehet engedni a családdal kapcsolatos nehézségeket, átformálva az életet. Felszabadítva a testünkben elraktározott érzelmi lenyomatokat elengedjük azokat.

Amikor az alapvető kiváltó ok már ismerté vált, a következő lépés megkeresni mindazokat az életterületeket, amelyekre ez a történet még hatással van. S minden egyes életterülethez megkeresni azt a kulcsot, ami az átalakulást, a görcsölés és a félelem elengedését lehetővé teszi.

Néha ezen folyamat gátolt. Akadályozó érzetek, tulajdonságok és viselkedési minták lehetnek a változás kerékkötői. Időnként pedig konkrét életrajzi eseményeket is fel lehet ismerni, melyhez az elakadások vagy a feloldás nehézsége kötődik. Amiket ugyancsak fel lehet tárni, s meg lehet tisztítani.

<— Vissza az életterületek blokkoldásához


Család, a legfőbb támaszunk K
Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..