Anyagi bőség alapja

Aki többet teljesít, aki többet tesz, vagy olyasmit csinál, aminek az értéke nagyobb egy adott közösségben, annak mindig is több pénze, több lehetősége és ebből adódóan sokszor több megbecsültsége is volt.

Sokakat a pénz csak azért motivál, mert ezzel elismerést és lehetőségeket szerezhetnek. Másokat az alkotás öröme hajt, melynek következtében az emberek egyszerűen többet adnak az elvégzett munkájáért, mert az ténylegesen többet ér.

A szegénység nem bűn, …

…és a gazdagság sem erény. Vannak milliomos csemeték, akik beleültek a jóba, s olyan életet élnek, amire mindenki vágyakozik. Onnan lehet jó nagyot esni. S pont ezért én arra soha nem vágytam.

Viszont belém ivódott az a több száz éves (hamis) személet, hogy szegénynek lenni, s a pénzt megvetni jó dolog. Mely egy olyan program, amitől mindenkinek érdemes megszabadulni.

Határtalan erő van a természetben. Gondoljunk akár a Napra, akár a Föld belső erejére. Ugyanez a belső erő megvan az emberekben is, ha időnként le is blokkolódik. S amikor ennek következtében a belső erőnkről lemondunk, akkor a saját szenvedésünk alapjait rakjuk le.

Ha nem vagyunk tudatosak annak kapcsán, hogy mi irányít minket, akkor több száz éves mintákat követhetünk tudatlanul. Ugyan bennünk van az erő, és a lehetőség, s még sem történik semmi. Aminek az akadályait el lehet távolítani azzal, ha a nőies minőségeket fejlesztjük magunkban —>

A munka örömének alapja

Az életünk választások sorozata. Ezernyi lehetőség közül választhatjuk ki azt, hogy hogyan szeretnénk élni. Ma már az is gyakori, hogy 35-40 éves korban irányt vált az életünk, s valami olyasmit kezdünk el csinálni, amire 15-20 évesen nem is gondoltunk volna. Erre mondja azt a GPS, hogy újratervezés! 🙂

40 évesen rálelhetünk valami olyasmire, mely sokkal jobban inspirál, mint az, amit előtte csináltunk. Ahelyett, hogy zsigerből elvetnénk a váltás lehetőségét, lépésről-lépésre átalakíthatjuk az életünket. Némi rugalmassággal és nem kevés kitartással.

A világunk megváltozott, s erre nekünk is érdemes reagálnunk. Az már nem mindenkinek adatik meg, hogy 40 évet egy területen dolgozzon, uram bocsá egy vállalatnál, de a lehetőségeink ettől még megmaradnak.

Az erőnk forrásai

Mindannyiunkat ugyanaz a Föld táplál és megtart. Ugyan olyan lehetőségeink vannak egy minőségi életre, csak a rajtvonalat mindenkinek máshol húzzák meg, s az akadályok is máshol vannak.

Az érzéseink gúzsba kötnek, ha azt érezzük, hogy másoknak sokkal jobb helyzetük van. Mert máshonnan indulhatnak s mások a lehetőségeik. Ilyenkor biztosak lehetünk abban, hogy valamit nem vettünk észre.

Többnyire nem látjuk azt az árat, amit a másik megfizetett egy extra lehetőségért. Az összes nehézséggel együtt, mint a kiemelkedő lehetőségek révén extraként megnyerünk, sokszor nem is éri meg, de olyankor lemondani az extra jóról igen nagy bátorságot igényel.

Mindig azt tapasztaltam, hogy akiknek extra lehetőségük támadt, azoknak kőkeményen meg is kellett fizetni az árát. Soha nem éreztem azt, hogy hú de jó nekik, mert erőfeszítés nélkül is elérhettek dolgokat. Közelebbről megnézve láttam azt az érzelmi, mentális és fizikai erőfeszítést, ami az eredményekhez szükséges volt.

Ha a belső világod változik, a külső világ hozzá fog rendeződni.Szomszéd nője sosem zöldebb

Mindenki fogadja el a saját sorsát, a saját eredményeit és a saját lehetőségeit azon az áron, amibe neki kerül. Nekem sem öröm 40 évesen azzal bíbelődni nap mint nap, hogy a saját érzelmi és mentális görcsöléseimet oldom fel napi szinten. De nekem ez az ára annak, hogy teljes életet élhessek. S elvégezhessem mindazt, ami miatt megszülettem és ami miatt itt vagyok a Földön.

Természetszerűleg van amiben jók vagyunk és van amiben időről időre korrigálni kell a működésünket. Ez pontosan olyan, hogy időről időre a kocsikat is elvisszük a szerelőhöz, hogy átnézessük.

Ezernyi olyan történet van az életünkben, amivel szabotáljuk az életünket, mivel a kényelem és a fájdalom olyan döntések meghozatalára sarkallt minket korábban, aminek következménye a mostani helyzetünk. Ez is egy ár, amit ugyancsak érdemes elfogadnunk, mert a múltat nem tudjuk megváltoztatni.

Családunk is az erő forrása?

Sokunkat vezérel szüleinkhez és nagyszüleinkhez kapcsolódó hűség, s pont ezért nem merjük megengedni magunknak, hogy szabadabb életet éljünk, mint ők. Félünk attól, ha nem éljük át ugyanazon szenvedéseket, mint ők, akkor elveszítjük a támogatásukat és szeretetüket.

Pont ezért nem merünk más értékrendet sem választani. Mint például a fizikai munka helyett a szellem munkát és annak megbecsülését. S ezen félelmek tudat alatt ott motoszkálnak bennünk, még akkor is, ha külső szinten úgy látszik, hogy ezzel kapcsolatban nálunk minden rendben van.

Érdemes felidézni szüleinket, nagyszüleinket (rokonainkat), s meghajolni az ő sorsuk előtt. Elképzelhetjük azt is, hogy mint egy csomagot visszaadjuk nekik mindazt, amit a sorsukból átvettünk, s nem a mienk; hogy ténylegesen a saját sorsunkat élhessük.

élet szép és örömteli. Mikor leszünk képesek ezt az összes sejtünkkel átélni?Az önfelfedezés művészete

Néha azt érezhetjük, hogy nálunknál nagyobb erők befolyásolják az életük, s olyan leküzdhetetlen külső és belső akadályokkal rendelkezünk, amik miatt nem tudunk továbblépni. De ezt is el tudjuk engedni, mint ahogy a családunkhoz kapcsolódó félelmeinket.

Ha elengedjük az aggódást azzal egy világ nyílhat ki számunkra. Lépésről lépésre minden nap rálelhetünk egy olyan elemére az életüknek, mely valahonnan a múltból származik, s meghatározza azt, ahogy gondolunk a világról. Tudatosan ezen mintáinkat elengedve vagy megváltoztatva, átformálódhat az életünk.

Ennek révén elengedhetjük a tudatalatti önbüntetést, ami megannyi lelki gyötrelemmel jár. Választhatjuk azt a mentálisan egészséges állapotot, hogy a felmerülő lehetőségek közül tudatosan választunk.

Önmagunk választása

Választhatjuk a saját érdekünket, mely időnként kapcsolódik a környezetünk igényeinkhez, néha pedig nem. Együtt tudunk működni másokkal, ha az számunkra kedvező, s elkerülhetjük azon helyzeteket, amikor csak az időnk és az energiánk fogy, de valódi értéket számunkra nem képvisel adott helyzet vagy szituáció.

Nem kell feltétlen a sok száz éves kitaposott úton járni. Elengedhetjük azt a kényszert, hogy mások elképzeléseihez mindig igazodjunk. Az élet sokkal gazdagabb annál, hogy olyan dolgokhoz ragaszkodjunk, melyeknek a létjogosultsága már réges-régen megkérdőjeleződött. Persze ehhez folyamatos éberség és tanulás szükséges.

Van 3 lépés, amivel túlléphet a bőség megtapasztalásának gátjain.
Fedezze fel!


Fontos megjegyzés:

A személyre szabott, 3 lépéses blokkoldás egy fizetős szolgáltatás, melynek időtartama a kérdés jellegétől és összetettségétől függően változhat.

Egy személyes blokkoldás tipikusan 3-5 órányi munkával jár, melynek része az esettanulmányoknál is olvasható részletes leírás elkészítése.

Egyénre szabott blokkoldás díja 8000 Ft/ óra

A munkát akkor kezdem el, ha a munka előlegeként 3 óra munka ára megérkezik a bankszámlámra. Mivel az oldás nem tudom visszacsinálni, meg nem történtté tenni.

Igyekszem a megkeresésre pár napon belül reagálni.

Mutasd meg az ismerőseidnek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..